Na Kosovu danas pet novozaraženih, troje se oporavilo

Nacionalni institut javnog zdravstvo Kosova (NIJZ) saopštilo je da je danas potvrđeno pet novih slučajeva korona virusa, dok su tri osobe izlečene.
Na Kosovu danas pet novozaraženih, troje se oporavilo
Foto: Pixabay
Prema saopštenju pozitivni slučajevi su slučaji kontakata prethodno zaražena dva slučaja u opštini Kosovo Polje i po jedan slučaj u opštinama Priština, Prizren i Vučitrn, pa je ukupan broj zaraženih do sada 1.147 osoba, dok je ozdravilo 847 osoba.
 
Preminulo je 30 osoba, dok je broj trenutno zaraženih 273 pacijenata.
 
U laboratoriji NIJZ od 8. februara do danas u Laboratoriji NIJZ testirano je 15.880 osoba sumnjivih na virus SARS-CoV-2.
 
Inače, NIJZ 24 sata dnevno kontaktira i nadzire sve kontakte u slučajevima zaraženih i obavezuje ih na samoizolaciju i traženje lekarske pomoći ako imaju simptome na COVID 19.
  • Autonomasch

    04.06.2020 21:42
    Informacije
    Šta me briga stanje na Kosovu? Kakva je situacija u Bugarskoj, Novom Zelandu ili Brazilu? Zašto nas opterećujete stanjem na Kosovu kad.je to jedina država u koju naš preTsednik ne sme da ode?
  • Pulmolog u penziji

    04.06.2020 21:26
    Sporadični slučajevi
    Verujem da će se tako i nastaviti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija