Rok za prijavljivanje za 100 evra ističe u ponoć

Rok za prijavljivanje građana za državnu pomoć u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti ističe u ponoć.
Rok za prijavljivanje za 100 evra ističe u ponoć
Foto: Pixabay
Građani koji se još uvek nisu prijavili za jednokratnu novčanu pomoć mogu to da učine još danas telefonom ili putem sajta Uprave za trezor.
 
Svima koji se prijave danas, novac će biti prebačen najkasnije u ponedeljak, 8. juna, poručilo je Ministarstvo finansija.
 
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je jutros da se do sada 6,2 miliona punoletnih građana prijavilo za ovu pomoć. Mali je naveo da se elektronski i preko kol centra prijavilo 4,3 miliona građana, a 100 evra je dobilo još 1,9 miliona penzionera i ljudi koji primaju socijalnu pomoć.
 
Prema njegovim rečima, preostalo je da se novac isplati za 75.486 ljudi. Dodao je da postoji mali broj reklamacija i da na njih odgovara tim od 30 ljudi.
 
"Reklamacije se podnose preko kol centra ili preko sajta, svaki problem biće rešen", rekao je on.
 
Mali je kazao da je u četvrtak isplaćena i druga minimalna zarada na račune 235.000 preduzeća, za više od milion radnika. Najavio je da će narednih dana biti predstavljeni podsticaji za novo zapošljavanje, čime će biti zaokružen paket ekonomskih mera koje je država sprovela.
  • Djole

    06.06.2020 08:54
    Takodje isti problem... Podaci ne prolaze..... 100% su ispravne licna karta mi je radjena pre tacno dve godine... Ne mogu reklamirati na onaj broj nista se ne desava. Na sajtu ako problam reklamaciju takodje greska. Ponovo da unesem podatke ne mogu... Znaci ovo je smesno i zalosno.. Probao sam da zovem javni trezor zena s kojom sam pricao prsla na mene cim cula 100e i prekinula vezu.. Mogli su da kazu da pola građana dobija a druga polovina nek se slika ....uzas..

  • Gradjanin

    06.06.2020 07:48
    Treba viditi sa advokatima za pravnu pomoc kada ovaj rok istekne i sacuvati dokaze o prijavi. Drzava nas sve pravi ludima. I meni pise da su podaci neispravini a imam vazecu licnu kartu do 2025. Nitko ih nije terao da isplacuju ovaj novac ali ne moze se nekome dati a drugima ne. Ako je problem u njihovom sistemu mora da vec to do sada znaju za to i trebaju ljudima dati opcije.

  • radmilovac

    06.06.2020 07:29
    castle.rs
    Ostaje jos opcija prijave za nekoliko crvenih: mitinzi, uslikana lk i glasacki list, ometanje ulicnih akcija politickih protivnika,....

    Ono za krovove i baklje je davno isplaceno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija