Danas se završava isplata 100 evra

Isplata novčane pomoći od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti završava se danas.
Danas se završava isplata 100 evra
Foto: Pixabay
Prema podacima Ministarstva finansija, ovu jednokratnu novčanu pomoć na svoje račune dobilo je do sada oko 6,2 miliona građana.
 
Vlada Srbije usvojila je 24. aprila uredbu o isplati 100 evra svim punoletnim državljanima naše zemlje sa prebivalištem u Srbiji i važećom ličnom kartom.
 
Prvo je isplata ove novčane pomoći počela automatski za oko 1,7 miliona penzionera 15. maja, za oko 160.000 korisnika novčano-socijalne pomoći 21. maja, a 25. maja isplata je krenula za sve građane koji su se prijavili telefonom ili preko sajta Uprave za trezor.
 
Krajnji rok za prijavu bio je 5. jun, a onima koji su se prijavili poslednjeg dana novac će danas biti isplaćen na račune banaka.
 
Za primanje žalbi i procesuiranje dosadašnjih prijava i narednih nedelja će biti dostupni kol-centar i internet-stranica Uprave za trezor. Uvedena je i posebna opcija za proveru u kojoj banci je uplaćen novac.
 
Među građanima koji ispunjavaju sve uslove za ovu pomoć ima onih koji nisu dobili novac. Nadležni kažu da treba da prijave problem ili putem portala Uprave za trezor ili pozivanjem kol-centra. Navode da svi koji su već ostavili podatke budu strpljivi, jer će, tvrde, dobiti odgovor.
 
"I penzioneri i ostali mogu da ostave reklamaciju preko kol-centra 0800 101 100 ili na portalu idp.trezor.gov.rs koristeći opciju 'prijavi problem'", kažu u Ministarstvu finansija. 
 
"U odeljku 'tip problema" mogu da odaberu neku od opcija - podaci ne prolaze, nije legla uplata, nije moguća prijava preko sajta, a uvedena je i - ne znam u kojoj banci mi je izvršena uplata. Razlog je veliki broj poruka građana koji ne znaju koju su banku odabrali prilikom prijave, odnosno u statusu im je napisano da je uplata izvršena, a oni ne znaju gde. Svima će biti odgovoreno u najkraćem roku, a 30 ljudi se svakoga dana bavi ovim prijavama i problemima", navode u Ministarstvu.
  • Milo

    15.06.2020 21:21
    Hvala sto nisam dobio 100 eura
  • Bonja

    10.06.2020 17:14
    Uspela da rešim
    Otišla u Poštansku, pitala za namenski račun, otvoren je, pare legle, isplatili mi. Ja sam imala status "u obradi" i "pred isplatom". Službenica mi je rekla da su već dolazili neki sa sličnim problemima. Preporučujem da lično odete u banku i vidite šta se dešava. Srećno!
  • Vaso

    09.06.2020 16:02
    Neznam u kojoj mi banci uplace
    Molim vas za pomoc,kako da znam u kojo mi je banci uplacena pomoc od 100 eura

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.