Građani Srbije od danas mogu u Grčku

Građani Srbije od danas mogu da putuju u Grčku kroz Severnu Makedoniju, bez testiranja na virus Covid-19.
Građani Srbije od danas mogu u Grčku
Foto: 021.rs
Grčka danas otvara svoje granice za 29 zemalja, među kojima je i Srbija, dok je Vlada Severne Makedonije odlučila da od danas omogući nesmetan tranzit svih stranih državljana kroz teritoriju te države, s tim što će u zemlji moći da borave najduže pet sati, rekao je za Tanjug portparol makedonske vlade Muamet Hodža.
 
Makedonska vlada je odlučila da će stranci koji su u tranzitu kroz Severnu Makedoniju, do potpune liberalizacije režima ulaska i izlaska iz te zemlje, moći da koriste prelaze Tabanovce, Deve Bair, Bogorodica, Kjafasa, Blace i aerodrom Skoplje.
 
Prema Grčkoj će biti otvoren samo prelaz Bogorodica-Evzoni, dok Dorjan ostaje zatvoren.
 
Ovaj tranzit podrazumeva ulaz na jednom graničnom prelazu i izlaz na drugom prelazu, uz obavezu da se ne napušta autoput ili lokalni put i da se tranzit obavi za najduže pet sati.
 
Strani državljani će putovati kroz zemlju uz potvrdu koju će morati da popune pri ulasku na makedonsku teritoriju i da predaju graničnoj policiji prilikom izlaska sa makedonske teritorije. 
 
Grčka je 29. maja saopštila da od 15. juna otvara svoje granice za 29 zemalja članice EU i države koje nisu članice Unije.
 
Imajući u vidu činjenicu da je razdaljina između srpsko-makedonske granice Preševo-Tabanovce do makedonsko-grčke granice Bogorodica-Evzoni oko 170 kilometara, uz prosečnu brzinu i eventualne pauze vozačima neće biti potrebno duže od tri sata da bi ušli i napustili makedonsku teritoriju.
 
Dodajmo da se do Grčke, osim preko Severne Makedonije, može stići i preko Bugarske.
 
Turisti neće moći da uđu u Grčku do danas, 15. juna u 23 časa. To znači da svi koji planiraju da svojim vozilima krenu na put moraju da na grčku granicu stignu tek posle 23 časa.
  • NS Gari

    15.06.2020 11:05
    Ove godine
    Ne hvala!
    Suviše je rizično da se putuje ove godine, bilo gde!
    Prema tome, svako rizikuje za sebe!
    Izvolite, Vaša je odluka!
  • Azurno

    15.06.2020 10:14
    ..ni poklone kad donose
    Procitajte bolje koji će biti uslovi boravka u Grčkoj,mere zastite.Da idete na odmor ,a postoji mogućnost da će vas staviti u karantin,ako vam odrade test,koji moze da pokaze da ste pozitivni..baš lep provod 14 dana karantina.
  • Djole

    15.06.2020 09:05
    Idemooooo....
    Ma sve ce to da legne kad odavde krene stotine hiljada turista.
    Budite bez brige bice sve kao i uvek.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija