FOTO: Otvoren novi granični prelaz između Srbije i Hrvatske

Novoizgrađeni granični prelaz Sot na granici sa Hrvatskom, koji će naročito u vreme sezonskih gužvi i praznika značajno rasteretiti velike prelaze poput Batrovaca i Šida, pušten je u rad danas, 15. juna.
Pored putničkih vozila, ovaj prelaz predviđen je i za autobuse i prazne kamione koji cirkulišu između Srbije i Hrvatske, a samo tokom prošle godine preko tog prelaza prešlo je 40.000 praznih kamiona i oko 350.000 putnika. Ovaj prelaz će raditi 24 sata.
 
Međunarodni granični prelaz Sot, jedan od devet prelaza između Srbije i Hrvatske, nalazi se kod Šida, i pored graničnih prelaza Ljuba i Neštin koji su u neposrednoj blizini, predstavlja jednu od alternativa za putovanje između Srbije i Hrvatske.
 
 
U okviru novog graničnog prelaza sada se nalaze po dve saobraćajne trake na ulazu i izlazu iz zemlje.
 
 
Za izgradnju i opremanje ovog prelaze iz republičkog budžeta je izdvojeno oko 150 miliona dinara bez PDV-a. Prelaz je izgradila i opremila grupa ponuđača koju čine beogradske firme "Koto", "Elita-Kop", "Tesla Sistemi", "Krip inžinjering", a nosilac posla je preduzeće "Modulor".
  • Dapače

    19.06.2020 01:20
    carina
    A carinici i dalje imaju 40 hiljada platu.
  • Monty Pajtonic

    15.06.2020 20:16
    Ali ga nemerete preci hahahaha!
  • Zabrinuta

    15.06.2020 17:16
    Gp



    Da, to je stari prelaz, pre pet dana tu ušli u Srbiju. Prelaz je putnički, prelaze samo kamioni bez robe. Kamioni sa robom idu na druge prelaze. Da se prazna vozila ne zadržavaju na granici, koriste ovaj prelaz na kom nema špedicija i sl.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.