Krizni štab razmatra uvođenje mera

Krizni štab danas će zasedati zbog porasta broja inficiranih korona virusom.
Štab će razmatrati da li da se uvede zabrana posete bolnicama, zatim da se ograniči okupljanja na otvorenom, smanji broj ljudi u zatvorenom koji je sada 500, kao i da li da se uvede obavezno nošenje maski u javnom prevozu i prodavnicama.
 
Razmatraće i predlog da KBC Bežanijska kosa bude nova kovid bolnica kako bi se obezbedili dodatni kapaciteti zbog porasta broja inficiranih.
 
Pozitivne na kovid-19 u Beogradu trenutno primaju samo Infektivna klinika Kliničkog centra Srbije i VMC Karaburma. Ranije su kovid bolnice bile KBC Zvezdara, KBC Zemun i KBC Dr Dragiša Mišović, ali je sada predlog da u kovid sistem uđe KBC Bežanijska kosa, pošto su zdravstveni radnici u tim ustanovama premoreni.
 
Epidemiološka situacija u Beogradu je ponovo preteća, napisao je ranije danas na svom fejsbuk nalogu epidemiolog Predrag Kon i naglasio da je veoma veliki broj dnevnih pregleda sumnjivih slučajeva na Infektivnoj klinici u Beogradu. On je najavio da će novih zabrana biti uskoro. Više o tome OVDE.
 
Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović smatra, međutim, da zbog aktuelne epidemiološke situacije nije neophodno uvoditi ponovo ograničenja za građane. O tome čitajte OVDE.
  • Roditelj

    05.07.2020 21:36
    Sramota
    Sram vas bilo,zasto ako je takva situacija dozvoljavate i dalje exurzije i proslave matura npr.moj sin ide 9 Jula na exurziju 3 dana tara,Zlatibor. Objasnite mi kako da mu zabranim kad ide celi razred,umesto da vi mere preduzmete. Pitam vas s cijim se zivotima igrate,vi ili ste prevaranti ili pogresno mere donosite radi tudji interesa,sramoto Srbije,stidimovas se,niste dosledni
  • dobrivoje

    26.06.2020 12:47
    @Tata Ikun
    Taj sirijski scenario što prizivaš jedno u svoj kući ga prizovi.
  • Roki Balboa

    23.06.2020 20:43
    Oo
    Samo budala ne vidi o cemu se ovdje radi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.