Danas preliminarni rezultati male mature

Preliminarni rezultati završnog ispita koji su učenici osmog razreda polagali od 17. do 19. juna biće objavljeni danas, 23. juna do 8 časova, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
Danas preliminarni rezultati male mature
Foto: Pixabay
Rezultati će biti objavljeni OVDE.
 
Učenici koji nemaju mogućnost uvida u rezultate elektronskim putem, moći će to da urade u školi. Takođe, ukoliko učenici imaju bilo koji problem sa uvidom u test, potrebno je da se obrate svojoj školi.
 
U slučaju primedbi na rezultate testa, roditelji i učenici mogu sutra od 8 do 15 časova pisanim putem da podnesu žalbu komisiji u matičnim školama. Prijem i rešavanje žalbi je u okružnim komisijama u sredu, 24. juna, od 8 do 16 časova.
 
Konačni rezultati završnog ispita biće objavljeni 28. juna.
 
Učenici su polagali završni ispit rešavanjem tri testa - iz srpskog/maternjeg jezika, matematike i kombinovanog testa.
 
Uspeh iz osnovne škole može da donese 60 bodova, dok na osnovu uspeha na završnom ispitu učenik može da osvoji najviše 40 bodova, odnosno najviše po 13 bodova na testu iz srpskog/maternjeg jezika i matematike i 14 bodova na kombinovanom testu.
  • /

    23.06.2020 20:28
    Stvarno šta ovi rade znam da je kasno ali moj sin ne može samo matematiku da vidi i samo place i sad kao ispada da moj sin nije izašao na završni ispit iz matematike, a jeste!
  • Biljana

    23.06.2020 13:52
    za našu decu
    14 h je uskoro. rezultata za pojedine predmete i kod velikog broja dece nema. a pravo žalbe ističe za 1 sat. SVAKA VAM ČAST
  • Sanja

    23.06.2020 13:36
    Još nemamo rezultat za kombinovani test! Sram vas bilo,ministre!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.