Nema pozitivnih na koronu među testiranim srpskim turistima u Grčkoj

Od turista iz Srbije koji su u poslednje dve nedelje sporadično testirani prilikom ulaska u Grčku niko nije bio pozitivan na virus korona.
Nema pozitivnih na koronu među testiranim srpskim turistima u Grčkoj
Foto: 021.rs
Kako piše "Politika", isti je slučaj i sa putnicima koji su individualno otputovali avionom u ovu zemlju i testirani su na aerodromu, kažu u Nacionalnoj asocijaciji turističkih agencija Juta. Navode i da nije bilo slučajeva da neko bude zadržan u karantinu.
 
Prema njihovim informacijama, u poslednja dva dana na graničnom prelazu Kalota nije bilo ni sporadičnih testiranja, a ne zna se da li će ih biti do 1. jula, kada se granice otvaraju i nije planirano da se turisti uopšte testiraju.
 
"Prvi čarteri za putnike koji su letovanje uplatili preko agencija kreću 1. jula i to za Skijatos, a do 5. jula će krenuti svi planirani letovi. Krenuli su i prvi autobusi sa turistima za Tursku. Juče je iz Beograda krenula jedna grupa za Kušadasi, a već smo imali poslaske iz Novog Pazara", kaže direktor Jute Aleksandar Seničić.
 
Od 1. jula se za turiste otvaraju i Španija i Italija, planiran je čarter let i za Majorku, dok se već organizuju polasci za Tunis i Egipat.
  • Igor

    23.06.2020 19:35
    Sreca prati hrabre! Ko moze reci za sebe: letovao sam na Pefkohoriju 2020!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija