U Srbiji otvorena 122 od ukupno 386 hotela, hotelijerima potrebna pomoć države

Popunjenost hotela u Beogradu je 12 odsto, a u Srbiji, bez Beograda, 22,3 odsto, objavilo je Udruženje hotelsko-ugosteljske privrede Srbije (HORES).
 U Srbiji otvorena 122 od ukupno 386 hotela, hotelijerima potrebna pomoć države
Foto: Pixabay
U Srbiji su otvorena 122 hotela, od ukupno 386, a u Beogradu 46 od 115 hotela. Na osnovu ankete HORES-a, popunjenost hotela proteklog vikenda u Prolom banji, Lukovskoj banji, Vrujcima i Sokobanji je 88,5 odsto, a u Vrnjačkoj Banji 67,3 odsto.
 
Popunjenost hotela na Zlatiboru bila je 47 odsto. Za period 20. jun - 1. septembar, na osnovu trenutnog stanja potvrđenih rezervacija (uz mogućnost otkazivanja), rezervisano je nešto više od 30 odsto smeštajnih kapaciteta hotela.
 
HORES je u saopštenju istakao da podaci o rezervacijama hotela pokazuju da je pomoć države tom sektoru neophodna.
 
Navedeno je i da je odložena Skupština HORES-a, zakazana za sutra, usled povećanja broja zaraženih i povećanja rizika od zaraze kovida–19, a na kojoj je trebalo da se razgovara o neophodnim merama pomoći hotelijerima i ugostiteljima u vreme krize izazvane pandemijom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.