Novi Pazar uveo vanrednu situaciju, zaražen i gradonačelnik

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac pozitivan je na korona virus, a kako saznaje Radio televizija Novi Pazar on se nalazi u kućnoj izolaciji, pod terapijom je i dobrog je opšteg stanja.
Novi Pazar uveo vanrednu situaciju, zaražen i gradonačelnik
Foto: Marija Erdelji
"Nisam se osećao dobro, testirao sam se i rezultat je pozitivan. Na kućnom sam lečenju i sa blagim simptomima", poručio je Biševac.
 
On je pozvao sve da poštuju preporuke stručnjaka, da nose maske i rukavice i da držite disatncu.
 
"Verujem da smo svi odgovorni i da ćemo i ovu krizu koja nas je zadesila prebroditi", poručio je Biševac.
 
Novi Pazar je uveo vanrednu situaciju zbog porasta broja obolelih od virusa korona. Odluka je doneta u 15 časova na onlajn sednici gradskog Štaba za vanredne situacije, objavila je Radio-televizija Srbije.
 
Odlukom su obuhvaćene mere zabrane okupljanja na javnim površinama više od pet osoba, zabrana organizovanja porodičnih veselja, ali i ograničavanje rada ugostiteljskih objekata od 7 do 19 časova.
 
Za vreme rada ugostiteljskih objekata broj osoba za stolom ne može biti veći od dvoje, a obavezna je i distanca od dva metra između stolova. Takođe, zabranjuje se konzumiranje i upotreba nargila. Svakodnevno će biti dezinfikovane sve medicinske ustanove, kao i okolina istih, ali i najprometnije gradske ulice.
 
Iz Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru poručuju da je ovakva situacija očekivana zbog prevelikog opuštanja meštana od trenutka ukidanja mera Vlade.
 
Do maja je zabeleženo 100 obolelih u Novom Pazaru, a od maja do danas, još 200 pa je tako ukupan broj obolelih u tom gradu trenutno 339. Iz Zavoda kažu i da je situacija, ipak, pod kontrolom.
 
Podsetimo, u poslednja 24 časa u Srbiji jedna osoba je preminula od posledica virusa korona, a registrovano je 137 novoobolelih osoba, o čemu opširnije OVDE.
  • Urke

    24.07.2020 21:43
    Sud
    Jel rade sudovi u N.Pazaru ? S’obzirom da je vanredno stanje u gradu ?
  • /

    26.06.2020 13:44
    /
    kada se nabrajaju gafovi okupljanja zasto preskacete utakmicu u nsu.
    ceo grad je bio blokiran
  • Mladji epidemiolog.

    26.06.2020 10:34
    Garantujem svima vama da će ovaj pik epidemije proći za 3dana po pravilu ako je pik 143 ne može biti veći broj od 143.


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija