Ministarstvo odbrane: Penzionisani pukovnik Lalović bespravno koristi troiposoban stan

Penzionisani pukovnik Gojko Lalović bespravno koristi troiposoban stan u Vespučijevoj ulici koji na osnovu pravosnažne sudske presude pripada Ministarstvu odbrane, saopštilo je to ministarstvo, nakon današnjeg pokušaja iseljenja porodice Lalović.
Kako navode u Ministarstvu odbrane, stan koji trenutno Lalović bespravno koristi mogao bi da bude dodeljen porodici vojnog lica koje na njega ima pravo ili bilo kom stambenom intresentu koji nema rešeno stambeno pitanje u skladu sa propisima o stambenom zbrinjavanju u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.
 
Saopštenje Ministarstva odbrane prenosimo u celosti.
 
"Postupak iseljenja Lalovića iz navedenog stana nije u nadležnosti Ministarstva odbrane, već je u nadležnosti javnog izvršitelja i sprovodi se po osnovu pravosnažne presude Trećeg osnovnog suda u Beogradu iz razloga što Lalović nije uplatio sredstva na koja se obavezao ugovorom. Naime, izjava o sopstvenom učešću od 58 procenata od vrednosti stana direktno je Laloviću omogućila značajno pomeranje na rang listi i dovela ga u poziciju da mu se dodeli troiposoban stan u Vespučijevoj ulici u naselju Bežanijska kosa.
 
Rešenje za troiposoban stan u Vespučijevoj ulici u Beogradu doneto je 14. 10. 2005. godine kada je Lalović kao načelnik Prvog odseka Odeljenja za stambene poslove kreirao uslove za dodelu stanova iskoristivši ih u svom slučaju.
 
Uslov za uvođenje u posed dodeljenog stana bila je upravo uplata 58 posto vrednosti stana, što imenovani nije učinio. S obzirom na to da nije ispunio obaveze iz Ugovora o regulisanju prava i obaveza u rešavanju stambenog pitanja učešćem ličnim sredstvima, navedeno rešenje o dodeli troiposobnog stana Stambena komisija je oglasila ništavnim još 12. novembra 2008. godine. Uprkos tome, Lalović se bespravno i samoinicijativno  uselio u predmetni stan.
 
Postupak po ovom predmetu je pravosnažno okončan pred nadležnim sudom i doneto je rešenje Trećeg osnovnog suda u Beogradu broj 2II 2013/18 od 1. oktobra 2018. godine protiv izvršnog dužnika Gojka Lalovića radi predaje nepokretnosti stana u ulici Vespučijeva, praznog od lica i stvari izvršnom poveriocu Ministarstvu odbrane – VGC “Beograd”.
 
Podsećamo da je Lalović bespravno koristio i garsonjeru u Pohorskoj ulici i da je Ministarstvo odbrane u posed navedenog stana ušlo 28. avgusta 2019. godine u prisustvu predstavnika Vojnograđevinskog centra i sudskog izvršitelja, a na osnovu pravosnažne sudske presude kojoj je prethodio parnični postupak.
 
Stanje u službi, odnosno postupak penzionisanja pukovnika Gojka Lalovića ne može se dovesti u bilo kakvu vezu sa rešavanjem njegovog stambenog pitanja, jer je njegovo stambeno pitanje rešavano dok se nalazio u aktivnoj službi.
 
Na osnovu člana 107. stav 2 Zakona o Vojsci Jugoslavije, a po potrebi službe, Gojku Laloviću je prestala profesionalna vojna služba 2005. godine. Protiv te naredbe o prestanku profesionalne vojne službe Lalović je vodio više upravnih postupaka koji su okončani presudom Upravnog suda 10U6053/11 od 20. 06. 2011. godine. U skladu sa primedbama suda datim u obrazloženju presude, sporoveden je ponovni postupak tako da je imenovanom prestala profesionalna vojna služba 21. 09. 2011. godine po sili zakona, jer je navršio propisane godine života i više od 40 godina penzijskog staža.
 
Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije vode brigu o svojim aktivnim i penzionisanim pripadnicima, ali naglašavaju da su svi oni u obavezi da poštuju i da se pridržavaju zakonskih propisa i normativne regulative, kao i da sprovode odluke nadležnih organa."
 
Podsetimo, vojna policija i izvršitelji došli su jutros da prisilno isele porodicu Lalović iz stana u Beogradu, deseti put u nekoliko godina, saopštilo je Udruženje "Krov nad glavom", o čemu više čitajte OVDE.
  • Stanoje

    01.07.2020 12:32
    @Tako je

    Tačno je da se sa vama neslažem u nekim mišljenjima ali to je suština diskusije. Svako ima pravo na svoje mišljenje i zato postoji mogućnost da svi mi iznesemo svoje mišljenje za dobrobit društva. Meni svako ima pravo da odgoviri na moje mišljenje i da pokuša da me sa činjenicama ubedi u drugo......
  • Stanoje

    01.07.2020 12:12
    @Tako je

    Ja bi bio veoma sretan da je moja Srbija pravna država i da se odnosi prema svojim gradjanima isto kao Skandinavci prema strancima. A verujem da sam veoma moralan čovek, verujem u ljude i u tome svemu mnogo mi znači naš Vladika Grigorije.
  • Tako je

    01.07.2020 11:05
    @Stanoje
    Predlažem da obratite više pažnje kome odgovarate.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.