FOTO: Kragujevački ugostitelji protestovali, tvrde da im je ugrožena egzistencija zbog novih mera

Kragujevački ugostitelji zatražili su danas od Vlade Srbije da odbije predlog o ograničavanju rada ugostiteljskih objekata do 20 časova kao i da se preispita mera koji se odnosi na fizičku distancu od dva metra u restoranima.
FOTO: Kragujevački ugostitelji protestovali, tvrde da im je ugrožena egzistencija zbog novih mera
Foto: 021.rs
Pooštrene mere su predviđene odlukom o proglašenju vanredne situacije na celoj teritoriji grada Kragujevca zbog alarmantnog povećanja broja zaraženih virusom kovid 19.
 
Ugostitelji su se danas okupili ispred Skupštine grada Kragujevca odakle su poručili da će, ukoliko se Vlada ogluši o njihove apele, podneti pojedinačne zahteve protiv grada i republike za naknadu izmakle dobiti nastale zbog administrativnih ograničenja u slobodi preduzetništva i ostvarivanju prava na rad.
 
 
Predstavnik okupljenih ugostitelja Petar Veinović rekao je da protest ispred Skupštine gada nije politički motivisan, već da je to borba za egzistenciju.
 
Nama je pod ovakvim uslovima praktično onemogućeno da radimo, zarađujemo i izdržavamo svoje porodice. Ugroženo je i naše poslovanje jer nismo radili tokom vanednog stanja, a za taj period sada treba da plaćamo prispele račune, rekao je Veinović.
 
U peticiji koja je danas upućena Vladi Srbije i kragujevačkom Kriznom štabu, ugostitelji ističu da nije bilo osnova za donošenje mere koja se odnosi na rad ugostiteljskih objekata od 7 do 20 časova, jer u Srbiji postoje "ugroženije sredine" u kojima ove mere nisu uvedene.
 
Podseća se da slične ili srodne delatnosti poput trgovinskih lanaca nisu ograničene u pogledu dužine trajanja radnog vremena, pa čak ni prostorne udaljenosti i fizičke distance između dve osobe, čime je ugostiteljska delatnost dovedena u neravnopravan položaj sa istim ili sličnim granama privređivanja.
  • Zebra

    03.07.2020 07:36
    Tata Nikolić nas košta blizu 10.000€ mesečno, umesto toga bolje da pomognu ljudima da prežive ovo bez da gase poslove. A sin Nikolić, verovatno već oštri motku. Nije rekao dal će da bije ili da natakne...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija