Proglašena vanredna situacija u Ivanjici zbog širenja korone

Štab za vanredne situacije opštine Ivanjica doneo je odluku o proglašenju vanredne situacije za celu ivanjičku teritoriju zbog širenja zaraze COVID 19, koja je odmah stupila na snagu, piše Nova.rs.
Proglašena vanredna situacija u Ivanjici zbog širenja korone
Foto: Pixabay
Zabranjena su okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet osoba, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite, prenosi Nova.rs.
 
U javnim parkovima i igralištima, kao i tokom vežbanja na otvorenom prostoru dozvoljeno je okupljanje do pet lica, uz odgovarajuće mere lične zaštite.
 
U svim zatvorenim prostorima obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje fizičke distance od dva metra, zabranjeno je organizovanje svečanosti, kao i organizovanje sportskih i drugih zabavnih manifestacija.
 
Radno vreme ugostiteljskih objekata je ograničeno od sedam do 20 sati, a za jednim stolom u ugostiteljskim objektima ne mogu sedeti više od dve osobe, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloletna deca ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od dva metra između stolova.
 
Štab je naložio punu primena svih preventivnih mera u ustanovama predškolskog vaspitanja i obrazovanja, a u osnovnim i srednjim školama i visokoškolskim ustanovama odlažu se okupljanja, dok prijemni i drugi ispiti treba da budu organizovani uz primenu svih mera lične zaštite - fizička distanca od dva metra, obavezno nošenje maske i/ili vizira i rukavica.
 
U javnom prevozu obavezno je nošenje zaštitnih maski, uz redovno provetravanje i dezinfekciju vozila.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija