Uhapšeni radnici Carine koji su prodavali cigarete koje je trebalo da unište

Policija je u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsila 10 osoba, među kojima i zaposlene u Upravi carina, zbog sumnje da su malverzacijama pri uništavanju cigareta, pribavili protivpravnu korist od 19 miliona dinara, saopšteno je danas.
Po navodima MUP-a, uhapšeni su radnici Uprave carina R.Š.(28), N.H.(32) i M.R.(23), kao i zaposleni u firmi "Sekuritas" D.M.(48), Z.K.(55), D.K.(58), S.S.(60), I.S.(46), M.M.(29) i D.R.(41).
 
Zaposleni u Upravi carina osumnjičeni su da tokom uništenja cigareta i duvanskih prerađevina u periodu od decembra 2017. do avgusta 2019. godine, nisu u potpunosti uništavali robu.
 
"Te cigarete su, kako se sumnja, preuzimali i potom prodavali radnicima obezbeđenja, koji su bili nadležni da prisustvuju uništavanju", stoji u saopštenju.
 
Uhapšeni su osumnjičeni i da su potpisivali dokumenta neistinite sadržine - zapisnike o uništenju otpada i otpadnih cigareta. Uz krivičnu prijavu za zloupotrebu službenog položaja i zloupotrebu položaja odgovornog lica, osumnjičeni su privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.
  • Hahahahahah

    04.07.2020 08:52
    Pa zar
    Pa zar ih nisu unistili hehe o boze sa cime se bave ljudi, ima vecih problema ovo je buranija
  • Dusanka

    03.07.2020 23:23
    Oduzete cigarete
    Zasto ih palite a ne podelite zatvorenicima na pr.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.