Ni Belgija neće otvoriti granice za Srbiju

Belgijske vlasti su odlučile da od 7. jula ne otvore svoje granice za Srbiju, niti za preostalih 14 zemalja sa liste Saveta EU.
Ni Belgija neće otvoriti granice za Srbiju
Foto: 021.rs
Belgija, koja je početkom meseca prvo odložila otvranje svojih granica za putnike iz trećih zemalja, danas je donela odluku da svoje granice zadrži zatvorenim za putnike iz 15 zemalja koji se nalaze na preporučenoj listi Saveta EU.
 
Belgijske vlasti ovu odluku obrazlažu i dalje postojećim "mnogobrojnim zdravstvenim problemima" u tim zemljama ili nepostojanjem reciprociteta kada su u pitanju putovanja belgijskih građana.
 
U Briselu navode da će, ukoliko susedne zemlje dozvole ulazak putnika iz 15 zemalja sa liste, uvesti vanredne kontrole na svojim unutrašnjim granicama kako bi osigurali da oni ne uđu u Belgiju.
 
Prema propisima EU, putovanje u Šengen je dozvoljeno građanima trećih zemalja koji imaju ili državljanistvo ili boravišnu dozvolu neke od EU 27, članovima njihovih porodica i putnicma koji imaju potvrdu o neophodnosti putovanja.
 
Zemlje članice bi 15. jula trebalo da ponovo razmotre otvaranje spoljnih granica prema trećim zemljama u zavisnosti od poslednjih epidemioloških podataka.
  • Sima

    08.07.2020 00:35
    @Kralj Leopold
    Očito ste "poznavalac" tuđih prilika... Živim trenutno u Belgiji, dosta su uznapredovali za tih 60 godina. Nego, kad ćemo se pozabaviti našim vrtom?
  • Tankosic

    07.07.2020 18:31
    Sta farbate narod moj ortak otpalio moze da se ide
  • dijasporac

    06.07.2020 20:52
    Znaci Belgija ni Kanadjanima, Australcima i Novozelandjanima ne da da udju na njihovu teitoriju. Sprdnja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.