Građani Crne Gore koji uđu u Srbiju moraće u izolaciju 14 dana

Za sve građane te zemlje koji budu ulazili u Srbiju biće uvedena mera obavezne samoizolacije od 14 dana, potvrđeno je u Kabinetu premijerke.
Građani Crne Gore koji uđu u Srbiju moraće u izolaciju 14 dana
Foto: 021.rs
Prema Tanjugovim informacijama, odluka o obaveznoj samoizolaciji "zbog loše epidemiološke situacije u Crnoj Gori" biće na dnevnom redu današnje sednice vlade.
 
Reč je, praktično, o recipročnoj meri, pošto je od juče za naše građane, umesto samoizolacije, po dolasku u Crnu Goru obavezan karantin, jer je crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo da se osobe koje u Crnu Goru ulaze iz Srbije upućuju u karantin.
 
Prema poslednjim podacima, u Crnoj Gori je za 24 sata otkriveno 60 novozaraženih osoba, od kojih su 30 kontakti prethodno potvrđenih slučajeva, dok se kod isto toliko obolelih traga za izvorom infekcije.
 
Od početka juna ukupan broj registrovanih slučajeva je 517, uz pet smrtnih ishoda.
  • DDjole

    07.07.2020 18:20
    Amfija
    U karantin.
  • Najzad

    07.07.2020 16:09
    Nesto
    Pametno-u Vrbasu crnogorci slave kao ludi a onda nas u izolaciju
  • @Pera

    07.07.2020 15:00
    Pa placaju oni koji nemaju drzavljanstvo. Bolje pitaj zasto drzava olako daje drzavljanstva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.