Bračni par iz Srbije u grčkoj bolnici zbog korone, ostali putnici u karantinu

Bračni par iz Srbije koji je otišao na letovanje na grčko ostrvo Evija trenutno se nalazi u bolnici u gradu Lamija na lečenju od virusa korona.
Kako prenosi TvStar.gr, turisti su u Grčku došli u subotu u grupi od 80 ljudi, a juče je muškarac pokazao simptome koji se pripisuju Covidu-19.
 
Bračni par je taksijem prevezen u Lamiju, dok su ostali članovi grupe stavljeni u hotelski karantin.
 
Prema rečima gradonačelnka Edipsosa, u subotu su autobusima stigle tri grupe državljana Srbije, ukupno 80 ljudi, koje su smeštene u tri različita smeštaja.
 
Članovi grupa su locirani od strane turističkih agencija i njihovih predstavnika u Grčkoj te se svi turisti sada nalaze pod nadzorom, prenosi TvStar.gr.
 
Zbog naglog povećanja broja zaraženih od virusa korona u Srbiji, grčke vlasti su donele odluku da ne dozvole više ulazak srpskih turista u Grčku. To će biti na snazi do 15. jula kada će se ponovo analizirati epidemiološki podaci iz Srbije i doneti nova odluka. Takođe, od juče, 7. jula pa sve do 15. jula u 23:59 časova ukinut je i avio-saobraćaj između Grčke i Srbije.
  • Jogi Letač

    08.07.2020 14:08
    @NASTAVLJAČ, krivi su jer ne razmišljaju svojom glavom već sve veruju "vrhovnom čobanu", kako si se izrazio. Pa sad stiže račun za naplatu.
  • Jelka

    08.07.2020 10:37
    Zašto smo samoživi?
    Apsolutno ne žalim nesretnike koji su pohrlili na odmor u druge zemlje i osvanuli tamo sa simptomima korone. I meni se veoma ide na odmor i iako imam mogućnosti za odlazak, neću to učiniti iz dva razloga:
    1. Ne želim da rizikujem da se razbolim;
    2. Ne želim da me bude sramota ako bih nekog drugog/druge zarazila tamo i time dovela ljude u nezavidnu situaciju.
    A vi izvolite, mlatite po teorijama zavere, terajte i dalje vodu na svoju vodenicu. Drugačije čovek razmišlja kada je zdrav, a drugačije bolestan ili onaj ko je bio svedok bolesnima od korone.
    Jasno je zašto su mere popuštene. Jasno je i da bolesnih ima više nego što se prikazuje u medijima. A većina i dalje gleda samo svoj interes (kako vlast, tako i većina građana).
    Pozdravljam one koji su svesni situacije, koji nose maske u zatvorenom prostoru preko usta i nosa, a ne kao ukras oko vrata, ljude koji su odgovorni prema sebi, svojoj porodici i svim drugima oko sebe.



  • jova limanac

    08.07.2020 09:37
    Čovek zafrkne 80 ljudi i smesti ih u karantin, a vama ga je žao? A sutra kad prošetate bez maske kroz desetak prodavnica i šalter sala i ostavite nekog bez oca ili majke, da li će vas neko da žali?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija