Za javne servise protesti "nevidljivi", na nacionalnim frekvencijama sapunice i rijaliti

Iako se veliki protesti dešavaju u Beogradu i Novom Sadu, to, po svemu sudeći, nije vest za većinu televizija sa nacionalnom frekvencijom.
Za javne servise protesti "nevidljivi", na nacionalnim frekvencijama sapunice i rijaliti
Foto: 021.rs
Demostranti u Novom Sadu kamenovali su Gradsku kuću, a u protestima je nastradao i ulaz u zgradu Radio-televizije Vojvodine. 
 
Događanje ispred sopstvenih vrata za uredništvo RTV-a, po svemu sudeći, nije vredno prenosa uživo. U 8:40 časova, na pokrajinskom javnom servisu građani su mogli da gledaju seriju "Crno siroče".
 
U Beogradu je situacija možda još dramatičnija. Na ulice je izašla konjica, a na demostrante su bačeni suzavci. Međutim, na Radio-televiziji Srbije, u momentu dok se građani sukobljavaju sa policijom, emituju po ko zna koju reprizu serije "Bela lađa". 
 
RTS se naknadno uključio u izveštavanje sa protesta.
 
Jedina televizija sa nacionalnom frekvencijom koja izveštava sa protesta jeste Pink. U studiju Pinka nalazi se nekoliko sagovornika, koji se mahom kritički odnose prema demostracijama, poručujući da su se povukli oni koji su se okupili kako bi mirno protestovali, te da su proteste preuzeli oni koji potenciraju nasilje.
 
U 20:40 na televiziji B92 građani su mogli da gledaju seriju "Dva oca i dva sina". Sličan sadržaj je bio i na "Prvoj", gde se emituje serija "Drugo ime ljubavi", pre nego što počne "Igra sudbine".
 
Na televiziji Happy su, naravno, rijaliti "Parovi". 
 
Jedine dve televizije koje od početka izveštavaju sa protesta su N1 i Nova S, čiji se reporteri nalaze u Beogradu i Novom Sadu. 
 
Dešavanja u Novom Sadu i Beogradu uživo možete da pratite i na našem portalu. 
  • Istinoljubac

    09.07.2020 08:30
    N1
    "Ja sam za demokratiju ali da bude po mom". Mogli bi famozni N1 vlasnici da daju signal i nama "slepima", na primer preko YouTube servera ali NE, oni bi da uzmu pare. To je cilj. N1 u Hrvatskoj mozete pratiti preko njihovog sajta za dzabe. Dajte bar kada su ovakvi dogadjaji i ako vam je "demonokratija" bitna mogucnost da i mi nesto vidimo.
  • mikrob

    09.07.2020 07:09
    RTS, B92, Prva i Pink i svi ostali rezimskipatrljci treba da nestanu kao i ti novinari sto rade tamo, kao sto i pola drzavnih sluzbenika treba da se ocisti zbog nerada - tako bi se ssmanjio i broj botova. Kakosrljamo u propast bice i botovima uskoro jasno.
  • Dete rock'n rola

    09.07.2020 06:50
    Informisem se jedino preko N1 i VASEG PORTALA.Drugi mediji mi ne trebaju.Gledam da sacuvam mozak od trovanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.