Policajci pretukli novinara Bete iako im je pokazao legitimaciju

Pripadnici MUP-a Srbije sinoć oko 23:30 časova potisnuli su demonstrante u Bulevaru kralja Aleksandra prema okolnim ulicama a u intervenciji su povredili izveštača agencije Beta, uprkos tome što im je pokazao novinarsku legitimaciju.
Oni su ga tukli pendrecima, iako im je stavio do znanja da je novinar na zadatku, čak i onda kada je pao na zemlju.
 
Novinar Bete zadobio je povrede i posekotine po glavi i kod oka, a policajci su se vraćali da ga tuku na zemlji.
 
Podsetimo da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao kako policija ne želi prekomerno da reaguje, međutim, snimci sa protesta govore suprotno.
 
Inače, intervenciji je prethodilo ispaljivanje velike količine suzavca.
 
Kako javlja reporter agenciji Beta, policajci su u dužem vremenskom periodu ispaljivali ogromne količine suzavca prema demonstrantima koji su bili u rejonu Tašmajdanskog parka. Nakon toga došlo je do intervencije policije, koja je potisnula preostale demonstrante.
 
Više hiljada građana okupilo se sinoć oko Skupštine Srbije i do 20:30 časova su protestovali mirno, dok grupa demonstranata nije počela da gađa policiju kamenicama i molotovljevim koktelima i lomi metalne barikade oko parlamenta.
 
Incidenti su zabeleženi i na protestima u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. Kako je izgledao protest u Novom Sadu, gde je demolirana i Gradska kuća, možete videti OVDE.
  • Jasna

    10.07.2020 17:12
    "Presudom od 19.12.2019.god. završen je postupak u kome su sedmorica žandarma iz niške brigade, svi odreda dugogodišnji nagrađivani policajci, osuđeni za prebijanje Andreja Vučića, Predraga Malog i dvojice pripadnika jedinice Kobre..."
    I ovi "dični" džandari, iz najnovijeg pohoda, imaju imena i prezimena, a dobili su naređenja i ovlašćenja. Fuj!
    Žikica nije išao na ručak, već bio na poslu. Žikicu nisu pratili "razni gmizavci", nego kolege-snimatelji. Hoće li Žikica morati da pribavi i to svojstvo - "nečiji brat", a u potrebne svrhe, pre nego što krene na posao ili dok je na poslu? Ili su ta svojstva statusnog simbola preko potrebna, kao aduti, na sudovima ove olupine od države? "Svi su jednaki, a neki su jednakiji[...] Kad je farma postala vlastelinska, više se nije znalo ko je svinja, a ko čovek."
  • Malo istine

    09.07.2020 11:32
    Pamti pa vrati. Sve prodje, i ovo ce. A onda otkazi svim slugama onog paihopate i njegove svite.
  • Stanoje

    09.07.2020 11:28
    Zapamtite jednu stvar svi botovi koji sedite po javnom sektoru: Milosevic nije koristio Konjicu i Kerove protiv demonstranata, a Vučić jeste sinoć u Beogradu. Nadam se da će ga to veoma brzo puno koštati. EU je već počela negativno da govori o Vučiću i diktaturi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija