Upis u srednju školu preko portala e-Uprava danas i sutra

Učenici se danas i sutra, 9. i 10. jula, upisuju u srednju školu preko portala e-Uprava.
Upis u srednju školu preko portala e-Uprava danas i sutra
Foto: Pixabay
Za elektronski upis neophodno je da roditelj, ako ga već nema, napravi nalog na portalu e-Uprava i popuni prijavu. To može učiniti do sutra u 15 časova, na sajtu u delu Usluge-Obrazovanje-eUpis u srednju školu.
 
Nije potrebno da učenici i roditelji dolaze u školu niti da prilažu bilo kakva dokumenta. Škole, kada prime prijavu koju roditelj popuni, po službenoj dužnosti pribavljaju sve potrebne podatke o učeniku.
 
"Eventualno, ukoliko se u školi utvrdi da je neki podatak potrebno proveriti, naknadno se može dostaviti određeni dokument, o čemu će roditelji biti obavešteni", piše na portalu e-Uprava.
 
Sve informacije mogu se dobiti preko kol-centra Ministarstva prosvete, a broj telefona je 011/73 50 557.
 
Elektronski upis u srednju školu biće moguć i u drugom upisnom krugu, u ponedeljak, 13. jula, od 7 do 15 časova. 
 
U Ministarstvu prosvete navode da je, iako se zbog epidemije preporučuje elektronski upis, i dalje moguć upis i u samoj školi.
  • BN

    09.07.2020 11:29
    Jovina gimnazija upisuje ucenike u sopstvenom dvoristu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija