Panić: Mnogi pacijenti sa simptomima korone se ne testiraju, već se šalju kućama

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Rade Panić tvrdi za nedeljnik Vreme da se mnogi pacijenti sa kliničkim znacima bolesti Covid-19 ne testiraju, već se vraćaju na kućno lečenje i samoizolaciju, dok testiranja kontakata skoro i da nema.
"Reče doktor Kon da ima 260.000 testova na stanju. Isto kao što je bilo zaštitne opreme u magacinima. U magacinima i na stanju nam ne znači ništa, potrebni su nam na terenu, u ambulantama domova zdravlja i na bolničkim odeljenjima", ukazao je Panić.
 
Panić je rekao da je najveći problem nedovoljno ili skoro nepostojeće plansko i po epidemiološkim kriterijumima testiranje zdravstvenih radnika.
 
Prema njegovim rečima, Beograd jeste žarište, ali je situacija dramatičnija u nekim drugim delovima zemlje.
 
"Verujem da je struktura urađenih testova značajno u korist Beograda, jer dok držite Beograd mirnim, cela Srbija je mirna", ocenio je Panić. "Tvrdio bih da je struka u Kriznom štabu smišljeno ostavljena bez adekvatnih informacija i ciljno žrtvovana kao alibi zarad političkih ciljeva vlastodržaca."
  • Korona

    20.12.2020 00:24
    Kako da sedim kuci sa temp kad mi gazda trazi bolovanje sto znaci da moram da idem u kovid amb a mozda ni nemam koronu
  • Natasa

    29.08.2020 13:16
    Nece da testiraju
    Otac pozitivan na koronu. Dete 6 godina i temperatura 38 nece da ga testiraju u domu zdravlja 45 blok kazu idite kuci neka jede supicu pa ako se pogorsa vratite se....
  • Biljana

    09.07.2020 20:12
    A u kojoj zemlji se testiraju na početku,ni u Francuskoj,ni u Engleskoj,a tek u Hrvatskoj?
    Dr, ne lažite ovaj narod,više vremena provodite na TV,nego u lečenju naroda.Zašto ne pomognete kolegama u Novom Pazaru?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija