Srbija danas na trećem mestu po broju preminulih od korone u Evropi

Prema podacima sajta worldometers.info, koji dnevno prati preseke stanja epidemije koronavirusom u zemljama sveta, na današnji dan u Evropi najviše smrti od kovida imala je Rusija (174), na drugom mestu po broju umrlih je Velika Britanija (48), dok treće mesto sa po 18 umrlih dele Srbija i Ukrajina.
Srbija danas na trećem mestu po broju preminulih od korone u Evropi
Foto: Marija Erdelji
Srbija se već nekoliko dana nalazi pri vrhu ove liste: juče je sa 11 umrlih bila na 9. mestu.
 
Prekjuče je u Srbiji, po zvaničnim podacima, takođe preminulo 11 osoba od koronavirusa, pa je i tada delila deveto mesto ove "crne liste", i to sa Moldavijom.
 
Osim naglog skoka broja umrlih – današnjih 18 je dvostruko više od maksimalnog broja umrlih tokom prvog naleta koronavirusa (u aprilu) – zabrinjava i činjenica da Srbija na ovoj listi prednjači čak i u odnosu na države koje imaju mnogo veći broj stanovnika.
 
Tako, danas je u Nemačkoj preminula jedna osoba od posledica koronavirusa (na oko 83 miliona stanovnika), u Poljskoj je danas bilo 11 preminulih (na 38 miliona stanovnika), u Rumuniji 13 (na 19 miliona stanovnika).
 
Ukrajina, koja je danas imala isti broj preminulih kao Srbija, ima oko 42 miliona stanovnika. Brojke rastu i u regionu, pa je u Bosni i Hercegovini u protekla tri dana preminulo 9 osoba (u Srbiji 35), u Hrvatskoj je preminulo četvoro, kao i u Mađarskoj, dok je u Severnoj Makedoniji u prethodna tri dana preminulo 17 osoba.
  • Zivkovic

    11.07.2020 23:48
    Posteno je proporcionalna gledati po broju stanovnika. To predsednik tako uvek voli da računa. Neka sad uzme digitron da ga cujemo.
  • ljubica

    11.07.2020 20:21
    ulica
    Bicemo i prvi. Samo kod se ulicari.
  • Goran

    11.07.2020 11:10
    Pa i red je da budemo prvi u evropi zar ne? Kad smo vec prvi u ekonomiji, platama i rastu BDP-a zasto ne bismo bili i po broju umrlih? Bar ce imati prvorodjeni cime da se ponosi, kao i do sada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija