Beograd: Demonstrant uboden nožem, probijena ograda Skupštine, baklje, suzavac i novi incidenti

Novi incidenti tokom protesta ispred Skupštine Srbije počeli su oko 23 sata i 10 minuta, u trenucima kad je većina demonstranata počela da se se razilazi.
U 23:20 nastao je pravi stampedo ispred Skupštine kada su kordoni policije, raspoređeni oko zgrade parlamenta krenuli na demonstrante koji su ih gađali kamenjem. Nekoliko demonstranata je uhapšeno, a oblaci suzavca stizali su do samog centra grada.
 
Nakon što je ispaljen suzavac, žandarmerija je potisnula najagresivnije grupe demonstranata prema Buulevaru kralja Aleksandara i niz Takovsku ulicu. Demonstranati su, nakon intervencije policije i žandarmerije, krenuli da beže i prema Trgu Nikole Pašića, ali su se nekoliko minuta nakon toga zaustavili.
 
Grupa učesnika protesta počela je da baca baklje, petarde i kamenice na policiju, raspoređenu u kordonima ispred Skupštine. Nakon što je policja ispalila suzavac, grupa demonstranata počela je da se ponaša još agresivnije, izvaljujući kamene ploče i bacajući ih na policajce i žandarme u kordonu.
 
 
 
Policija je oko 23:15h dobila pojačanje žandarmerije čiji kordon potiskuje demonstrante ispred Skupštine Srbije.
 
Ispred zgrade Skupštine, večeras je jedan mladić povređen nožem, a napadač Z.O. (47) je, kako je saopštio MUP uhapšen, ali za sada nije poznato više detalja o tom incidentu.
 
Demonstranti okupljeni ispred Skupštine Srbije probili su večeras oko 21:15h metalnu ogradu oko zgrade parlamenta, pokušavajući da uđu u zgradu, a nekoliko desetina demonstranata ponašala se agresivno i prema izveštačima, snimateljima i reporterima beogradskih medija.
 
Fotoreporteri novinske agencije Beta Miloš Miškov i Svetlana Dojčinović povređeni su večeras, dok su izveštavali sa protesta ispred Skupštine Srbije. Miloša Miškova je kamen pogodio u glavu, dok je Svetlani Dojčinović povređena ruka.
 
Prethodno je grupa demonstranata oterala ekipu Televizije N1 sa stepeništa parlamenta, a jedan je reporteru Petru Gajiću izbio mikrofon iz ruke. 
 
 
Kako javlja N1, reporter i snimatelj nisu povređeni.
 
 
 
Ljudi su se okupili u centru grada uprkos odluci Kriznog štaba o zabrani okupljanja više od 10 ljudi.
 
 
Prema ulazu u zgradu Skupštine Srbije se nalazi grupa demonstranata sa srpskim zastavama. Kako javlja reporter N1, okupljeni su mahom oni demonstrani koji, uslovno rečeno, mogu da se nazovu nacionalno opredeljenim, grupi bliskoj doskorašnjem narodnom poslaniku Srđanu Nogu. 
 
 
Više od 100 policajaca, sa konjima i psima, u opremi za razbijanje demonstracija, raspoređeno je danas oko 19 časova iza zgrade Skupštine Srbije, u Kosovskoj ulici.
 
Na protest su večeras pozvali predstavnici opozicije, ali i građani na društvenim mrežama. Prema nezvaničnim informacijama, upućen je poziv građanskim učesnicima protesta da naprave iznenađenje i da se okupe na Slaviji odakle bi trebalo da se krene na Autokomandu kako bi ove saobraćajnice bile blokirane. Time žele da spreče pojavu provokatora u njihovim redovima, što su juče uradili tako što su odlučili da sede na asfaltu.
  • Rale

    11.07.2020 14:02
    @NS
    Samo sanjaj o 2 miliona i o postenim izborima u vreme korone. To sto je Vodja uradio zakazivanjem izbora u vreme korone je zlocin protiv naroda Srbije. Idi pitaj u Novom Pazaru ljude pa ces videti sta kazu o ovim namestenim izborima.
  • Olga

    11.07.2020 13:56
    @NS
    Ti placas porez kojim se finansira "plata" parapolicijskim jedinicama Janjicara i dilera sa tribina koji prebijaju narod i manijacki se izivljavaju nad novinarima i decom? Idi kod psihologa preispitaj malo svoj sistem vrednosti da posle ne bude kasno.
  • NS

    11.07.2020 09:01
    @Olga
    I dokle mislis da bi dogurala sa tom idejom? Do KPZ Zabela. Bolje ti je da ubijes nekog nego sa ne platis poreze. Manje ces robijati

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.