Rebić: Sinoć uhapšena 71 osoba, 130 policajaca se javilo lekaru

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da je na poslednjim demonstracijama održanim oko zgrade parlamenta povredjeno i zbrinuto 14 policajaca, da se njih 130 javilo lekaru, kao i da je 71 osoba uhapšena.
Rebić je dodao da još veći broj policajaca nije želeo da zatraži medicinsku pomoć "zbog solidarnosti sa kolegama", kao i da će svi uhapšeni biti procesuirani u toku dana.
 
On je rekao da je na "neprijavljenom javnom skupu" koji se održao sinoć na početku bilo 3.000 gradjana, da je tekao relativno mirno do 20 časova, a da su zatim demonstranti "počeli da bacaju baklje i kamenice ka Domu Narodne skupštine".
 
"(Policijski) službenici su imali naredbu da budu maksimalno uzdržani i da silu primene samo kada ne postoji drugi način da se zaštiti (državna) imovina. Svojim telima branili su Narodnu skupštinu. Razularenost mase ogleda se i u kamenju teškom više kilograma (kojim su ih demonstratni gadjali)", kazao je Rebić.
 
Direktor policije je naveo da je medju uhapšenima i jedan "ultimajt fajter", kao i da je medju privedenima više državljana Crne Gore, Bosne i Hercegovine, kao i iz Ujedinjenog Kraljevstva i Tunisa.
 
"Jedan od uhapšenih iz Crne Gore je na proteste došao sa šlemom. Sada gledamo malo širu sliku i u predstojećim danima ćemo proceniti uticaj stranog elementa na radikalizaciju protesta", rekao je Rebić.
 
Dodaje i da je protest sinoć, "osim brutalnih napada", okarakterisao i jedan broj sukoba izmedju samih demonstranata.
 
"Zavadjene grupe su se obračunavale medjusobno i kao posledicu smo imali jedno ubadanje nožem. Napadač je savladan, priveden i biće predat tužilaštvu u toku dana", navodi Rebić.
 
Povodom većeg broja povredjenih novinara, Rebić je kazao da "huliganima nije važno koga napadaju" i da će policija pregledom video-nadzora i operativnim podacima "vrlo brzo" privesti odgovorne.
  • 9

    12.07.2020 08:31
    Kakvu
    možeš " gledamo malo ŠIRU SLIKU " kad si sluga
    režima i kada ti je prvovenčani navukao amove ?
    Sada te samo nepismenog kamdžija i apsolutno ne
    shvataš šta poručuje Orwelova "životinjska farma" koju
    sigurno odgledao nisi dok braću iz CG i BiH nazivaš
    stranim elementima.
  • Alex

    11.07.2020 22:10
    A
    Hapsite gradjane??
    Pocnite da hapsite huligane a ne da ih placate pa jos i uvozite iz CG.
    U prevodu..pocnite da radite svoj posao u interesu naroda i drzave a ne u interesu jenog coveka, njegovog pogubnog sistema i gomile kriminalaca
  • O

    11.07.2020 16:09
    O
    Vidimose u 18h........

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija