Za građane Srbije obavezan karantin u Italiji

Italija je uvela niz pravila kojih se stranci moraju pridržavati, ali i zabranu ulaska iz zemalja koje su ocenjene visokorizičnim.
 Za građane Srbije obavezan karantin u Italiji
Foto: FoNet/AP
Na snazi su različite obaveze i zabrane u zavisnosti od zemlje porekla, a od obavezne izolacije izuzete su članice EU i zemlje Šengena, Velika Britanija, Andora, Monako, San Marino i Vatikan.
 
Ipak, za sve zemlje van te liste, ali i za građane EU koji su boravili poslednjih 14 dana u zemljama van područja EU i Šengena, na snazi je obaveza zdravstvenog nadzora i izolacije.
 
Građanima 14 država van EU, među kojima su Srbija i Crna Gora, dozvoljen je ulazak na teritoriju Italije, uz obavezu karantina od 14 dana.
 
Italija je u četvrtak zabranila ulazak na svoju teritoriju iz 13 zemalja za koje je ocenila da imaju prevelik broj zaraženih, među kojima su Bosna i Hercegovina i Severna Makedonija. Preostalih 11 zemalja koje su na listi na koje se odnosi zabrana su Jermenija, Bahrein, Bangladeš, Brazil, Čile, Kuvajt, Moldavija, Oman, Panama, Peru i Dominikanska Republika.
  • Zebra

    12.07.2020 14:12
    Da vrate ona dva aviona u kojima smo nesto poslali... Niko ne zna šta. Mada novih respiratora kako stoje stvari nema nigde?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija