Beograd: Incident i hapšenja na kraju mirnog protesta

Nekoliko hiljada građana okupilo se ispred Narodne skupštine u Beogradu peti dan zaredom, u mirnom protestu, a oko 22 sata polako su počeli da se razilaze.
Demonstranti koji su ostali ispred Skupštine počeli su, nešto pre ponoći, sa provokacijama policije.
 
Ka njima su bacali limenke i flaše, poletela je i jedna baklja. Pokriveni kapuljačama, nekoliko njih je pozvalo ostale ljude da pođu za njima. Policija ih je rasterala ka Pionirskom parku, javlja nova.rs.
 
Policija je kako je objavio KRIK, uhapsila neke od demonstranata koji su nakon što je protest završen, i dalje bili na stepenicama zgrade parlamenta.
 
Na snimku se vidi grupa malobrojnih okupljenih, među kojima ima i devojaka, i policija koja izleće iz Skupštine i udara ih pendrecima, a zatim i hapsi neke od njih.
 
 
 
Večerašnji skup je pre toga protekao mirno. Iz mase se povremeno čulo skandiranje "hoćemo suzavac" i kosovske pesme.
 
 
Policija je na Terazijama od grupe mladića oduzela molotovljeve koktele i gas maske, objavio je Tanjug.
 
U Kosovskoj ulici iza Skupštine Srbije od 19:30h nalazi se nekoliko policijskih kombija, jedinice sa konjima i psima, a na platou ispred parlamenta i u Pionirskom parku okupilo se nekoliko stotina ljudi. Saobraćaj je blokiran u oba smera prema Bulevaru kralja Aleksandra i na Trgu Nikole Pašića.
 
 
Na platou ispred Skupštine Srbije u početku nije bilo policajaca, a oko zgrade parlamenta postavljena je montažna metalna ograda.
 
Manje policijske snage raspoređene su večeras u nekoliko kombija i na platou ispred Skupštine Beograda.
 
Ispred Narodne skupštine ranije danas se održao protest vernika koji od 2016. godine protestuju zbog potapanja crkve "valjevska Gračanica".
 
Kako javlja reporter N1, u Pionirskom parku i na Trgu Nikole Pašića u Beogradu okupilo se tek nekoliko desetina ljudi koji za sada posmatraju protest vernika ispred skupštine.
 
 
Okupljena grupa građana izražava nezadovoljstvo stanjem na Kosovu i Metohiji, dok se sa razglasa čuju duhovne pesme. Kako javlja reporter Danasa, oni su otišli ka RTS-u.
 
 
U petak, četvrte večeri protesta, demonstranti i policija su se sukobili, a tokom jednog incidenta nožem je povređen jedan muškarac, dok je osumnjičeni za napad priveden, o čemu više OVDE.
  • Musaši

    12.07.2020 09:16
    Samo kod nas policija hapsi policajce.
    Kakvi desničari i huligani, to su infiltrirani policajci zaduženi za izazivanje nereda, kako bi se protesti prikazali nasilnim.
  • Mita

    12.07.2020 07:45
    Podrška
    Nisam član nijedne partije, ali volim i poštujem način na koji Aleksandar vodi ovu zemlju. Sve što treba Srbiji u jednom čoveku. Hvala nebesima!
  • kosovske pesme?

    12.07.2020 07:40
    Kosovske pesme, četnička obeležja?
    Za šta se sve ovde tačno protestuje?

    Može se protestovati protiv diktature, a za demokratiju - i to su onda protesti na kojima su normalni, mirni građani.
    I može se protestovati za Kosovo i ostalo desničarenje, a to onda su protesti u kojima se razlupa grad, kradu patike iz izloga itd.

    Razdvojte trenutni protest na protest normalnih građana protiv diktature i protest desničara jer u protivnom, ova energija će propasti.

    Ono što žele ove 2 struje je totalno nespojivo i saradnje ne može biti. I ne sme biti.
    To što desničari hoće je još gore od onoga što sad imamo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.