Dačić: Odluke o otvaranju granica za državljane Srbije se menjaju iz dana u dan

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je se situacija sa otvorenim granicama za državljane Srbije menja iz dana u dan, te da je potrebno da se građani koji planiraju putovanje svakodnevno informišu.
"Evropska unija je donela odluke u vidu preporuke. Preporuka je da se Srbija stavi na listu zemalja iz koje je slobodan ulaz u članice EU. Međutim svaka zemlja se izjašnjava o toj preporuci i bilateralno donosi odluku tim povodom tako da se to menja iz dana u dan", rekao je Dačić za TV Prva.
 
Građani Srbije, dodao je, bez karantina i testova mogu u BiH, Bugarsku, Mađarsku, Tursku, Francusku, Luksemburg i SAD.
 
Prema njegovim rečima, Hrvatska je najavila da će ulazak u tu zemlju biti moguć uz izolaciju od 14 dana.
 
Za ulazak u Severnu Makedoniju je potreban test, a Slovenija i Nemačka od srpskih državljana zahtevaju samoizolaciju.
 
Ne može se ući u Grčku, Rumuniju, Austriju, Švajcarsku, Belgiju, Holandiju, Kinu, Rusiju, Brazil, Australiju, Kanadu, Izrael, Japan i Maroko.
 
Naglasio je da je ovo situacija danas i da se već u toku nedelje lista zemalja može promeniti, a da se građani mogu informisati na sajtu Ministarstva ili pozivom.
 
Na konstataciju da se građani žale da se niko ne javlja na telefone Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva zdravlja, Dačić je rekao da je dosta zaposlenih zaraženo te da manje ljudi radi.
  • /

    12.07.2020 15:20
    /
    u prevodu: sto se babi snilo...
    zatvaranje srbije, sverc povlascenih zamenjuje probleme sa snabdevanjem, inflacija sakriva jalovu privredu, pranje novca od belog, prekid informacija

    prave 90-e. sto ste iskali to ste i dobili. milina za istu garnituru
  • Novica

    12.07.2020 14:34
    Samo Misa Banana ima propusnice za uvoz juznoamerickog brasna? Sta kazes Dacicu?
  • To je

    12.07.2020 13:41
    Rezultat
    Oldlucnog vodjenja drzave i kriznog staba-samo neka su izbori prosli a mi mozemo i da pocrkamo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija