Đilas: Građane na protestima tukle parapolicijske snage bliske Dijani Hrkalović

Predstavnici Saveza za Srbiju (SZS) optužili su danas policiju za prekomernu upotrebu sile na demonstracijama, a lider SZS Dragan Đilas izjavio je da su neki ljudi uhapšeni zato što su cepali zastavu Srpske napredne stranke, što nije kršenje zakona.
"Policija je izašla iz Skupštine zato što je zapaljena zastava SNS. Cepanje stranačke zastave nije kršenje zakona. Zastava SNS nije državna zastava Republike Srbije, iako ovaj režim želi to da bude. Ona će biti upisana u istoriji Srbije kao zastava sramote", rekao je Đilas na konferenciji za štampu SZS ispred Skupštine Srbije.
 
Prema njegovim rečima, akcija policije jasno pokazuje da oni ne brane državu i državne objekte nego samo režim Aleksandra Vučića.
 
Đilas je kazao da su, "parapolicijske strukture, koje su bez legitimacija hapsile demonstrante prethodnih dana, bliske sa bivšom državnom sekretarkom u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijanom Hrkalović.
 
Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je da je bio neposredni svedok u najmanje tri slučaja gde pouzdano može da tvrdi da je došlo do neosnovanog privođenja i hapšenja. Prema njegovim rečima, građani se hapse da bi se zastrašili, da bi se protesti razbili, bez ikakvog osnova.
 
On je najavio da će sutra biti ispred Centralnog zatvora da se solidariše sa nepravedno uhapšenima, uz zahtev da svi oni budu pušteni na slobodu.
 
Na konferenciji za štampu su prikazivane fotografije koje, kako je navedeno, pokazuju da su u hapšenju učestvovale i parapolicijske snage.
 
Član Narodne stranke, advokat Vladimir Gajić, ponovio je da građani treba da znaju da imaju pravo na advokata i kad su privedeni samo na informativni razgovor.
 
"Možete da odbijete da date izjavu, da bilo šta potpišete, samo morate da date ličnu kartu", rekao je Gajić i dodao da građani ne treba da dozvole da ih vlast tretira kao kriminalca.
  • Tisma

    13.07.2020 13:57
    @Krsta
    Ukapiraj vec jednom to je bio Izraelski MOSAD u saradnji sa Tunizanskom tajnom sluzbom koji placaju Djilasa, Jeremica i Solaka.
  • Krsta

    13.07.2020 13:54
    @NS
    Znaci naprednjaci organizuju proteste ispred ruske ambasade protiv Putina? Hoce biti paljenja ambasade Rusije kao sto su zapalili ambasadu USA?
  • AV Capone

    13.07.2020 11:57
    Mafija
    Policija plus Batinaši su pušteni na narod, gazi se sve redom.

    Cilj je strah, ovo je nacizam!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija