Vučić: Srbija će imati vakcinu protiv virusa korona pre kraja godine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se nada da će Srbija pre kraja godine imati vakcinu protiv virusa korona, navodeći da su u toku razgovori sa "jednom zemljom" koja već daje vakcinu ljudima.
Vučić: Srbija će imati vakcinu protiv virusa korona pre kraja godine
Foto: FoNet
Vučić je rekao da će ta vakcina biti "spas za Srbiju i za našu ekonomiju".
 
Vučić je rekao da zbog privrednih posledica pandemije u Srbiji "neće biti lako, ali će biti bolje nego u svim drugim evropskim zemljama".
 
"Sitaucija u Srbiji nije laka, ali je lakša nego bilo gde u Evropi. I neka građani slobodno troše svoj novac, neće im nedostajati plate ni penzije i neće kasniti ni jedan dan", kazao je Vučić.
 
On je rekao da Srbija ima stopu od 57 odsto javnog duga u odnosu na bruto domaći proizvod i da ta stopa "ne skače".
 
"Srbija će podneti krizu ne lako, ali lakše nego svi naši susedi, i lakše nego većina drugih u Evropi, i po stopi rasta i po stopi javnog duga i po stopi zaposlenosti odnosno nezaposlenosti. I po tome da nećemo smanjivati plate i penzije", kazao je Vučić i ocenio da je finansijski sistem Srbije stabilan.
 
Rekao je i da se nada da će pre kraja ove sedmice da se smanjuje broj zaraženih.

Komentari 104

  • Filip

    28.07.2020 18:28
    O vakcini
    Gledajte što pre da je donesete u Srbiju da se otarasimo od korone. Neću da bude obavezna. Samo onaj ko hoće da je primi.
  • JivaNS

    18.07.2020 14:08
    Vakcina
    Još kad bi dobili vakcinu protiv Vučića
  • somi

    17.07.2020 15:27
    vucicu pro ti probaj javno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija