Avionima iz Srbije od danas zabranjeno da slete u Austriju

U Austriji je danas stupila na snagu zabrana sletanja aviona iz Srbije i drugih zemalja Zapadnog Balkana.
Avionima iz Srbije od danas zabranjeno da slete u Austriju
Foto: Pixabay
Novom uredbom Ministarstva zdravlja lista je proširena sa osam na 18 zemalja, među kojima su sve zemalje Zapadnog Balkana, Bugarska, Rumunija, Moldavija, Egipat, a od ranije su na listi zabrane letovi iz Belorusije, Kine, Velike Britanije, Irana, Portugala, Rusije, Švedske i Ukrajine.
 
Uredba važi do kraja jula, kada će biti analizirana epidemiološka situacija u pogođenim zemljama i odlučeno da li će zabrana, za svaku zemlju pojedinačno, biti ukinuta ili produžena.
 
Prema uredbi postoje izuzeci, ali u to spadaju samo "letovi u interesu Austrije", kao i sletanje teretnih aviona, aviona koji prebacuju bolesne ili vraćaju austrijske državljane, odnosno prevoze medicinsko, negovateljsko osoblje, te i radnike za pomoć u poljoprivredi.
 
U skladu sa odlukom Ministarstva i austrijska aviokompanija AUA otkazala je sve letove u zemlje Zapadnog Balkana. U AUA ukazuju da će to imati negativne posledice po ostalu mrežu, jer će biti pogođeni brojni tranzitni putnici.
 
Putnici, koji su kupili karte za otkazane letove, moći će da zatraže refundiranje preko sajta AUA.
 
Inače, od početka jula Austrija je zemlje Zapadnog Balkana uvrstila u države za koje važi najviši nivo upozorenja za putovanje, što znači da svako ko se iz tih zemalja vraća mora da ide u dvonedeljni karantin ili priloži negativni PCR test.
  • /

    16.07.2020 11:08
    /
    prav'te zalihe ljudi.
    snabdevanje ce biti ograniceno.
    inflacija je sasvim ocigledna
  • Dragan

    16.07.2020 09:52
    Jj
    Zoo dobija ogradu.
  • Zema

    16.07.2020 09:25
    Smrdija 90ih. Samo je Milosevica zamenio Vucic.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija