Brnabić: Rast broja novozaraženih zbog protesta, to nam sada dolazi na naplatu

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas na konferenciji Kriznog štaba da je do rasta broja nozozaraženih virusom korona bez sumnje došlo usled protesta.
Brnabić: Rast broja novozaraženih zbog protesta, to nam sada dolazi na naplatu
Foto: 021.rs
"Van svake sumnje je da je došlo do rasta broja nozozaraženih usled protesta i to nam dolazi za naplatu. Za mene je ovo očekivano i lakše je kada se nosite sa tim brojevima", rekla je premijerka.
 
Ona je napomenula da je epidemiološka situacija u Beogradu kompleksna i dodala da je zabeležen i rast zaraženih u Novom Sadu i Kraljevu, a da se situacija smiruje u Šapcu i Novom Pazaru.  
 
"Ova dva dana smo izdržali najveći broj zaraženih, pa ako se svi budemo pridržavali, mera nadam se stabilizaciji", rekla je premijerka.
 
Brnabić je, odgovarajući na pitanja, rekla da će nove mere kontrolisati krizni štabovi na lokalu, i nadležne institucije, odnosno inspekcije, ili u gradovima gde postoji - komunalna policija.
 
"Ne postoji zemlja sa dovoljno inspektora, ili pripadnika MUP ili komunalne policije, koja može da iskontroliše sve mere, zbog toga je važna disciplina samih građana. Jako je teška situacija danas, nisam optimista po tome, ali kada vidim u kolikoj meri građani poštuju mere, znam da te rezultate moramo da vidimo u danima pred nama", kaže ona.
 
Imunolog Srđa Janković je rekao da je preuranjeno govoriti o nabavci vakcina.
 
"Pošto vakcina kao takva, koja ima dokate, trenutno još uvek ne postoji. Postoji veliki broj potencijalnih vakcina, koje tek prolaze kroz odgovarajuće faze kliničkih ispitivanja, tako da o njihovoj proizvodnji ne možemo govoriti unapred", rekao je Janković.
 
Brnabić je rekla da se razgovara sa svima za koje znaju da se bave istraživanjem u oblasti vakcina - Kina, Velika Britanija, Rusija, kao i da će pokušati da dobiju dodatne informacije iz SAD...
 
"Nama je u interesu da čim bude moguće i u skladu sa svim pravnim normama Srbije, da i mi možemo da učestvujemo u finalnoj proizvodnji te vakcine i primeni te vakcine. Borimo se kao što se bore i sve ostale zemlje, ja se nadam da će biti moguće ono što je predsednik Vučić najavio, da pre kraja godine imamo vakcinu", kaže ona.
 
U Srbiji je tokom poslednja 24 sata registrovano još 383 slučaja korona virusa, a preminulo je 13 osoba, što je, kako je rekla premijerka Srbije Ana Brnabić, težak dan u Srbiji.

Komentari 103

  • Vojislav Bekvalac

    22.07.2020 21:14
    Suzavac
    To je ne zbog protesta, nego zbog suzavca koji je pokupio sve viruse u vazduhu i ugrozio disajne organe građana. Nisu smeli bacati suzavac.
  • Da

    20.07.2020 08:19
    Slazemo
    Se da su protesti uzrok.....jos kada bi naveli RAZLOG PROTESTA....bilo bi OK......
  • Zoran

    18.07.2020 18:58
    Odlazeća
    Ali ne može tek tako da ode. Mora podneti izveštaj a bogami snositi i posledice!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.