Kon: Zaravnjenje krive ide sporije, jer maske nisu efikasne kao policijski čas

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da se situacija u Srbiji stabilizovala, ali na dosta visokim brojevima, ali se poboljšanje "može naslutiti".
Kon je za Pink rekao da je dobro što je broj pozitivnih PCR testova pao na osam procenata od broja pacijenata koji se jave na pregled, a taj procenat je do pre nekoliko dana bio od 20 do 30 odsto.
 
Ocenio je da će ovo "zaravnjenje epidemiološke krive" ići sporije jer se "ne može očekivati od maski da epidemiju uspore kao što je bilo sa zatvaranjem za vreme vanrednog stanja".
 
Trenutno je, kako je rekao Kon, najkritičnija situacija u Bujanovcu i celom Pčinjskom okrugu, ali se u manjim sredinama epidemija lakše kontroliše.
 
On je najavio veće kontrole ljudi koji treba da budu u samoizolaciji i rekao da će se u taj proces uključiti i Komunalna milicija.
 
Napominje da je važna kontrola samoizolacije kontakata i kućne izolacije onih koji imaju blagim tegobama.
 
Kako kaže, za njega je peticija "Ujedinjeni protiv kovida" vetar u leđa i dalo mu je dodatnu snagu.
 
Virusolozi, infektolozi, epidemiolozi, imunolozi koji se bore protiv korone, naglašava on, na dnevnom nivou se čuju, imaju sve više ideja kako će se obezbediti poštovanje mera.
 
"Tražimo da nam se upućuju zahtevi svake strukture društva. Imali smo zahtev Fudbalskog saveza Srbije da se testiraju fudbaleri pred svaku utakmicu i taj zahtev nije realan, ali je realna kontrola fudbalera pred utakmicu", zaključio je on.
  • @Vera

    30.07.2020 18:21
    Zato sto Kanadjani postuju propisane mere bez da ih moras lupati po novcaniku. Ni ovde nije policijski cas uveden odmah, ali posto prepametni Srbi moraju da vise po kaficima, kladionicama, Keju itd. onda naravno da se uveo policijski cas.
  • Vera

    30.07.2020 16:54
    Zar???
    Pa u Kanadi nije bilo, niti ce biti policijskog casa, pa nema povecanja" krive".
    Kako se sa tim policijskim vise ne prestane mahati.
    Halo ljudi!!
  • Lekar u penziji.

    30.07.2020 14:13
    Vand stanje nije bilo uvedeno kada smo se borili protiv dva tipa variole vere.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija