Vučić: Na spisku Uprave za sprečavanje pranja novca i ministri, diže se dreka da se dobije više novca od donatora

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći o spisku Uprave za sprečavanje pranja novca, rekao je da su se na njemu našli i neki ministri, te da se radi o najobičnijim proverama.
Vučić: Na spisku Uprave za sprečavanje pranja novca i ministri, diže se dreka da se dobije više novca od donatora
Foto: FoNet
Uprava za sprečavanje pranja novca pri Ministarstvu finansija napravila je spisak medijskih radnika, nevladinih organizacija, kao i udruženja građana, za koje je od banaka zatražila uvid u njihove transakcije. To je izazvalo burne reakcije u civilnom sektoru, jer se podaci traže kako bi se utvrdilo da li organizacije i pojedinci sa spiska imaju veze sa finansiranjem terorizma ili pranjem novca.
 
Predsednik Vučić kaže da je čekao da bude kriv za još jednu stvar u Srbiji.
 
"Jedan ministar me je pozvao i pitao zbog čega se on nalazi na tom spisku. Ja i ne znam, video sam da je bilo četvoro ministara na tom spisku, ali me je jedan pozvao, pa sam mu rekao: 'Eto, da vidiš da nema nikakve razlike između tebe i ovih drugih u optužbama ko to radi i na koji način to ide'", naveo je Vučić.
 
Prema njegovim rečima, važno je da civilni sektor u svakoj zemlji bude jak i da postoji poštovanje države prema njemu. Isto tako, ukazao je, važno je da zakoni podjednako važe sve, te da niko ne bude izvan zakona.
 
"Nije reč ni o kakvim posebnim stvarima, reč je o najobičnijim proverama. Uvek je politika u pitanju, malo da dignemo dreku, da kažemo da smo ugroženi i da dobijemo koji dinar više od donatora. To je praksa već 20, 30 godina. Kad god su tobož ugroženi, onda stigne malo više para i to je to, nema velike filozofije. Niko ih ne dira, imaju svako pravo da o svakoj temi govore šta hoće", zaključio je Vučić. 
  • Manulać

    25.09.2020 12:29
    Ma `ajde!
    Ovoj državi i kad radiš po zakonu, napakuju ti da to nije bilo po zakonu, pa se ti juri sa korumpiranim sudstvom i tužilaštvom! Raditi po zakonu u Srbiji nije garancija da si u pravu!
  • Vlajko

    31.07.2020 11:31
    Srbija
    Nema potrebe da se iko plasi , svi koji su radili po zakonu naravno ne treba da se plase !
  • Ivana

    30.07.2020 19:50
    Pošteno
    Ko god da je kriv više neće biti ministar. Sve zakoga sumnja trebalo bi pokrenuti istragu,pljačkanja više nema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.