Matić: Stiglo šest predstavki zbog kašnjenja pošiljki naručenih preko Aliekspresa

Grupi za inspekcijski nadzor u oblasti poštanskih usluga Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija ove nedelje je stiglo šest predstavki u vezi sa kašnjenjem pošiljki naručenih preko platforme Aliekspres i one su poslate Pošti Srbije na razjašnjenje, izjavila je državna sekretarka u tom ministarstvu Tatjana Matić.
Matić: Stiglo šest predstavki zbog kašnjenja pošiljki naručenih preko Aliekspresa
Foto: Pixabay
Matić je, komentarišući navode da paketi koji su naručeni preko platforme Aliekspres nestaju i o tome da je Srbija stavljena na crnu listu ove kompanije, podsetila da su takve informacije demantovali i u Pošti Srbije, Upravi carina, ali i od strane Alibabe.
 
"Predstavnici ove kineske kompanije potvrdili su nam da su zbog trenutne krize izazvane pandemijom virusa Covid-19 neki prodavci aktivni na platformi Aliekspres otkazali politiku besplatne isporuke, jer su povećani logistički troškovi, ali da ta kompanija i dalje naporno radi na pružanju podrške prodavcima u smanjenju troškova otpreme", kaže Matić za Tanjug.
 
Ističe da su iz resornog ministarstva pozvali građane da se, ukoliko imaju problema sa pošiljkama, obrate Grupi za inspekcijski nadzor u oblasti poštanskih usluga Ministarstva trgovine.
 
Podseća da građani i dalje mogu da se obrate inspekciji preko mejla telekomunikacije@mtt.gov.rs ili podnošenjem predstavki na pisarnicu Ministarstva trgovine, turizma itelekomunikacija, Nemanjina 22-26, u Beogradu.
 
Udruženje "Efektiva" prethodnih dana upozorilo je javnost da pošiljke sa Aliekspresa nestaju kada stignu u Srbiju i da su zbog toga pojedini trgovci odustali od slanja robe u našu zemlju, opširnije o navodima Efektive OVDE. Pojedine inostrane kompanije demantovale su da je Srbija stavljena na crnu listu i da je zato povećana poštarina. Navedeno je da je u pitanju logistički problem na globalnom nivou, zbog kog su za desetine zemalja povećani troškovi isporuke. Zbog navoda na društvenim mrežama da su poštari mogući krivci za nestanak paketa, grupa novosadskih poštara organizovala je i kratak PROTEST.
  • Karl May

    02.08.2020 18:50
    @Nisam indijanac

    Lako se proverava da je baš za Srbiju ukinuto jeftino slanje pošiljki. Otvori AliExpress i naruči nešto što košta oko 10-15 dolara. Zatim kao zemlju isporuke izaberi Hrvatsku i prebroj opcije za slanje. Postoji nekoliko besplatnih i jeftinih, a onda dolaze skupi FedEx i DHL. Sada promeni zemlju isporuke na Srbiju i gledaj kako nestaju jeftine opcije a ostaju samo skupe.
  • Tinker

    02.08.2020 18:08
    Ni vrana ni ovca
    Neka mi neko objasni kako je moguce da su od srede svima poceli masovno da stizu paketi sa Alija?
    Naruceni u razlicita vremena, pa i pre korone?
    Ne znam ko je drzao pakete, posta, carina, ali kao i svaki SNS aparat, proradi kad se masa zatalasa, onda sve moze!
  • Nisam indijanac

    02.08.2020 17:31
    Lažna vest efektive
    Pošiljke poslate DHL-om su uvek bile skupe, a Efektiva je to navela kao dokaz drastičnog povećanja cena.
    Pobrkali su babe i žabe, ne verujem slučajno nego iz zle namere.
    Da ih informišem, niste u pravu i dalje ima jeftinih isporuka samo malo duže traje zbog pandemije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.