Vojni sindikat dodelio Vulinu "Crnu plaketu nepoželjnog poslodavca"

Vojni sindikat Srbije, koji tvrdi da je sa više od 7.200 članova jedini reprezentativni sindikat u oružanim snagama, dodelio je ministru odbrane Aleksandru Vulinu "Crnu plaketu nepoželjnog poslodavca" i ocenio da je to jedino priznanje koje je zaslužio.
Vojni sindikat dodelio Vulinu "Crnu plaketu nepoželjnog poslodavca"
Foto: 021.rs
"Ovakva odluka inicirana je pomamom servilnosti i dodvoravanja visoko pozicioniranih i ušuškanih pojedinaca iz sistema odbrane odlazećem ministru, koje je očigledno ništa drugo nego nastavak zloupotrebe VS, isključivo u političke svrhe i radi podizanja ličnog rejtinga Vulina kod onih koji će odlučivati o sastavu nove vlade, dok se sa druge strane bitno urušava dostojanstvo vojničke profesije i časti koju smo dužni da branimo", naveo je sindikat u saopštenju.
 
Sindikat je dodao da je dodela tog "nepopularnog priznanja" neminovnost koja ima za cilj kritičku ocenu rada Aleksandra Vulina tokom obavljanja funkcije poslodavca zaposlenima u VS.
 
"Spisak razloga za dodelu 'Crne plakete nepoželjnog poslodavca' Vulinu je podugačak, a neki od razloga su jer je tokom njegovom mandata vojska imala veće gubitke u ljudstvu nego u ratovima, jer pripadnici VS ne ostvaruju pravo na plaćenu naknadu prevoza za dolazak i odlazak sa rada u realnom iznosu, regres i topli obrok, jer im se za napredovanje u službi ne priznaju diplome iz civilnih škola i fakulteta", naveo je sindikat.
 
Takođe se dodaje da su zaposlenima u vojsci ukinute subvencije za rešavanje stambenog pitanja, da participaciju za lečenje plaćaju dvostruko više od ostalih građana, da su civilna lica u VS diskriminisana, da se sindikat i njegovi predstavnici proganjaju i dobijaju otkaze a da se resursi i pripadnici VS koriste na proslavi Pokreta socijalista, na čijem je čelu Vulin.
 
Vojni sindikalci Vulinu zameraju i, kako su naveli, "zloupotrebu obeležja VS na privatnoj crnoj uniformi", kršenje Ustava, zakona i međunarodnih konvencija, urušavanje ugleda VS u zemlji i svetu, sumnjive nabavke pod velom tajne i javno zalaganje za secesiju dela državne teritorije.
  • Piško

    06.08.2020 19:25
    ...
    Najjači su mi ovi što su služili vojsku 90-ih pa sve znaju... Trebalo je ti, sine, da vidiš šta je bila služba '81. Pustili nas na jedan dan, otišli u Violetu, kupili sve kifle sa mesom i razbili Točak. Posle slušali malo Balaševića na kiseloj vodi i nazad u kasarnu.
  • Maja

    06.08.2020 11:18
    Odličan potez
    Bravo ljudi!
  • Hastali Šejtan

    06.08.2020 10:23
    Atomski s lijeva
    Pustite Vulina na miru, nasekiraće mu se tetka!
    Vojska služi da podobni imaju redovnu platu i stan, ništa drugo! Kad dođe do belaja, 90% tih vojnika će se izgubiti. Ratovaće sirotinja raja i malo tih vojnika, koji će u neka doba skontati da su grdno pogriješili!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija