Formira se Udružena opozicija Srbije, Dveri ne učestvuju

Članice Saveza za Srbiju, i opozicione stranke i pokreti koji su bojkotovali izbore 21. juna, dogovorili su nastavak zajedničkog opozicionog delovanja kroz formiranje Udružene opozicije Srbije.
Formira se Udružena opozicija Srbije, Dveri ne učestvuju
Foto: 021.rs
"To je urađeno na dan kada je Srbija i zvanično ostala bez poslednje legitimno izabrane institucije", saopštio je juče Savez za Srbiju.
 
Imajući u vidu dramatičnost političkog trenutka i potrebu za što širim frontom opozicionog delovanja, navodi se u saopštenju, Udružena opozicija Srbije biće otvorena za saradnju sa drugim strankama i pokretima koji su spremni da se dosledno bore za poštovanje Ustava i vladavinu prava, a protiv autoritarnog režima zasnovanog na samovolji jednog čoveka.
 
Dodaje se da je Srpski pokret Dveri odlučio da ne pristupi Udruženoj opoziciji Srbije, ali je izražena obostrana spremnost za saradnju u borbi za slobodne medije, regularne izborne uslove i obnavljanje demokratije u Srbiji.
 
"Narednih dana javnosti će biti predstavljeni članovi Udružene opozicije Srbije i najavljene njene naredne aktivnosti", stoji u saopštenju Saveza za Srbiju.
  • Tesa

    05.08.2020 10:33
    @dijasporac
    Ovako smo osudjeni na Radikalcinu i njegove bajke o Velikoj Srbiji i nasim junackim ofanzivama po Balkanu. Uzasno!
  • cvm

    05.08.2020 07:49
    dve kolone
    Očigledna je odluka da se ide u dve kolone - desnica i socijaldemokratija. Možda je to i dobro. Njihova saradnja po kqučnim pitanjima će verovatno biti dobra.
  • dijasporac

    04.08.2020 23:24
    U Srbiji se stalno potencira na novoj licnosti koja ce voditi opoziciju i narod ka nekom boljem sutra. Kad saberes sve zelje i ocekivanja takva licnost bi trebala da bude neki genije sa mozgom Tesle, politickim autoritetom Milosa Obrenovica i popularnoscu Novaka Djokovica... i opet bi bila gomila oponenata takvoj licnosti. A da srspsko drustvo preko noci postane demokraticno, da pocne da se ponasa prema zakonima i drustvenim normama to necemo doziveti sem ako nam neko (amerikanci, duboka svetska vlada, vanzemaljci ili neko cetvrti) to silom ne nametne.

    Mrka kapa za Srbijicu dragi zemljaci...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija