Pokrenut prekršajni postupak protiv Boška Obradovića zbog protesta

Prekršajni sud u Beogradu pokrenuo je postupak protiv predsednika Srpskog pokreta Dveri Boška Obradovića, zbog organizacije protesta ispred Doma Narodne skupštine 8. maja.
Tog dana poslanici Dveri spontano su protestovali protiv vlasti zbog izmena izbornih zakona usred izbornog procesa, a spontani protesti su dozvoljeni po Zakonu o javnom okupljanju, navodi se u saopštenju Dveri.
 
Ističe se da je zahtev Ministarstva unutrašnjih poslova za pokretanje prekršajnog postupka protiv Obradovića posebno sporan, jer se radi o političkim aktivnostima poslanika, koje policija ne može da ograničava.
 
Svedoci iz Odeljenja za javni red i mir, policijski službenici Predrag Petrović i Jovo Petrović, u svom izveštaju otvoreno kažu da su poslanici Dveri nastojali da onemoguće ulazak u Dom Narodne skupštine drugim poslanicima i zaposlenima u Skupštini, što je apsolutna neistina, jer toga dana su svi mogli normalno da uđu u Narodnu skupštinu, navode Dveri.
 
Ovo je treći prekršajni postupak koji se vodi protiv Obradovića pred Prekršajnim sudom u Beogradu, jer mu se već sudi za organizaciju protestne šetnje na  protestu 13. aprila 2019. godine i za promenu maršrute protesne šetnje prilikom organizacije "Slobodne zone" ispred Predsedništva 4. maja prošle godine.
 
Istovremeno, u Tužilaštvu je u toku istražni krivični postupak protiv Obradovića povodom verbalnih incidenata sa poslanicima vlasti na protestu od 8. maja ove godine. Uprkos više puta ponovljenim izjavama predsednika SNS Aleksandra Vučića da niko neće odgovarati za organizaciju protesta, očito je da se progon političkih neistomišljenika nastavlja i pojačava u strahu vlasti od novog izlivanja narodnog nezadovoljstva na ulice, navodi se u saopštenju Dveri. 
  • Inspektor Višekruna

    06.08.2020 06:18
    @dijasporac
    Tako civilizovano, isticali su se jedino kada je trebalo promovisati bojkot! A postupci prema opoziciji koja nije bila za bojkot nisu nimalo civilizovani!
    Đilas se zalaže za jedinstvo opozicije, a mažnjava mandat DJB i postavlja Anu Stevanović za potpredsednika stranke! Kolegijalno!
    A Đilasu bliski mediji su se pred izbore više trudili da zavade DJB i SSG, nego da kritikuju Vučića!
    Kada je DJB pravno srušio izbore, jedino je jeremićev potpredsednik Gajić rekao da je DJB potpuno u pravu i da su izbori nelegalni! Ostali no comment!
    Vučić će još dugo vladati zahvaljujući Draganu i Vuku!
  • lala

    05.08.2020 22:37
    Dovoljno
    Bice da nema komentara o policijskom casu i mirna Backa.
  • dijasporac

    05.08.2020 22:03
    Opsss, nema vise poslanickog imuniteta i soko skupio krila. Treba da uci od pametnijih i iskusnijih, Djilasa i Jeremica, oni se nigde ne isticu, nigde ne nastupaju na silu i vode racuna da ne se ponasaju civilizovano i prema zakonskim normama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija