Vesić: Nazivi ulica po crnogorskim toponimima i ličnostima u Beogradu neće se menjati

Nazivi ulica po crnogorskim toponimima i ličnostima ostaju u Beogradu i neće biti promenjeni, javlja RTCG, pozivajući se na izjavu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića podgoričkom listu Dan.
Vesić: Nazivi ulica po crnogorskim toponimima i ličnostima u Beogradu neće se menjati
Foto: 021.rs
"Beograd ima Podgoričku ulicu i to na najboljem mestu, na Vračaru. Kako Podgorica ima Beogradsku ulicu i ponosi se njome i mi se u Beogradu ponosimo Podgoričkom ulicom. Tako će i ostati", istakao je Vesić.
 
"Mi smo braća i drago nam je što u Podgorici nisu ukinuli Beogradsku ulicu onako kako su to radili u Zagrebu i Sarajevu. Zato se mi u Beogradu ponosimo i Podgoričkom, i Njegoševom, i Cetinjskom i Durmitorskom i mnogim drugim ulicama nazvanim po toponimima i ljudima iz Crne Gore", naglasio je Vesić.
 
Podsetimo da je nedavno vlast Beograda odlučila da se u tom gradu promene nazivi ulica koje nose imena po toponimima iz SFRJ. Kako je ranije najavio Vesić, biće promenjeni nazivi ulica Porečka, Hvarska, Hrvatska, Splitska, Podravska, Bjelovarska, Šibenička, Ljubljanska, Bledska, Bosanska, Mariborska, Celjska, Lopudska, Murska, Zenička. Zagorska ulica u Zemunu postala je Ulica Blagoja Jovovića, po imenu atentatora na ustaškog vođu Antu Pavelića.
 
Ranije su promenjeni nazivi ulica Zadarska u Dobrice Ćosića, Zagrebačka u Koče Popovića, Travnička u Milorada Ekmečića, Pohorska u Generala Ždanova.
  • @Nisam radikalcina

    06.08.2020 14:54
    Nisi, ti si pravascina i velikohrvat koji se nasladjuje tudjom mukom i koji nema pojma da je najvise glasova za ujedinjenje Srba dolazila upravo sa Cetinja (od kralja Nikole). A odatle je krenuo i Rat za mir. :)
  • Nisam radikalcina

    06.08.2020 14:10
    boga mi moga
    Tko ne poznaje radikalcine taj je budala :) Pa to nisu toponimi CG e, vec Velike Srbije. Ali bez brige, kad litijasi budu neutralizirani, i te ulice s tim licnostima i toponimima ce otici u zaborav. Tko zna, ako ikada Srbija rascisti sa svojom prosloscu, ne bih se kladio da te ulice opet nece osvanuti u Beogradu.
  • Ivan

    06.08.2020 12:27
    Zašto?Zbog čega? Posle svega, daj i jedan razlog da ima potrebe za crnogorskim toponimom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.