FOTO, VIDEO: Nevreme u Srbiji - Zapadna Morava porasla dva metra, u Kraljevu potopljeni automobili

Nevreme je sinoć pogodilo delove Srbije, poplavljeno je poljoprivredno zemljište, pomoćni objekti u domaćinstvima, a u pojedinim delovima Kraljeva potopljeni su automobili.
Nevreme praćeno obilnim padavinama, koje je zahvatilo teritoriju opštine Lučani, prouzrokovalo je izlivanje bujičnih potoka koji su poplavili stotine hektara poljoprirvednog zemljišta i pomoćnih objekata u više domaćinstava.
 
Načelnik Štaba za vanredne situacije u Lučanima Zoran Vučićević izjavio je da je za oko dva sata u mestima Vuča i Kaona palo oko 65 litara kiše po kvadratnom metru.
 
"Potopljeno je oko 400 hektara poljoprivrendog zemljišta, a pod vodom su se našli i brojni pomoćni i ekonomski objekti", rekao je Vučićević, naglašavajući da nisu poplavljeni stambeni objekti. Prema njegovim rečima, velika šteta je pričinjena i na putevima.
 
"Oštećeni su kilometri nekategorisanih puteva, kao i opštinske saobraćajnice prvog i drugog prioriteta. U naseljenim mestima Guča i Viča, zbog obilnih padavina koje nije mogla da primi kišna kanalizacija, poplavljeni su podruma", naveo je.
 
 
Vučićević je rekao da su ekipe Javno komunalnog preduzeća "Komunalac", kao i "Dragačevo puteva" od sinoć na terenu kako bi se što situacija što pre normalizovala.
 
U pojedinim selima kod Čačka tokom nevremena nije bilo struje, ali su ekipe i tokom noći bile na terenu pa se kvarovi sanirani.
 
Vodostaj Zapadne Morave, na mernom mestu Kratovska stena u lučanskoj opštini, od sinoć do jutros porastao je za 193 centimetra i iznosi 456 centimetara. I reka Bjelica je do jutros narasla oko 70 centimetara.
 
Nevremena je bilo i u Kraljevu. Ogromna količina padavina, više od 20 litara kiše po metru kvadratnom za tri sata, u pojedinim delovima Kraljeva potopila je automobile.
 
  • @Ivana

    08.08.2020 15:44
    U pravu ste, trebalo bi naslov da glasi "Vučić i pritoke se izlili u opštinama Lučani i Kraljevo - Istraživanje Centra za … pokazuje da će od ovoga profitirati finansijeri partije i kineski investitori"
  • Ivana

    08.08.2020 14:48
    Pravi učinak SnS vlasti i svesti je u manjim mestims, odnosno najviše mimo Bg i NS. Tu se neko još i buni, u malim mestims uvek imaš lokalnog baju, nekog jutkunkoji vedri i oblači.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.