Predsednik SANU i njegova supruga oboleli od korone

Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić oboleo je krajem jula od korone, da bi mu se dan kasnije pridružila i supruga sa istom dijagnozom - obostrano zapaljenje pluća.
On je u autorskom tekstu za Kurir precizirao da su oboje lečeni u kovid bolnici "Dr Dragiša Mišović" i objasnio da je tako, u samo 24 sata, kao neko ko je više od 40 godina proveo u bolničkim sobama i hodnicima, prvi put bio sa druge strane barikade - ovoga puta u ulozi bolesnika.
 
Kostić je preneo zahvalnost svima koji su učestvovali u lečenju njegove supruge i njega, a čija imena i ne zna.
 
"Potpuno mi je svejedno što će mnogi to doživeti kao jeftinu patetiku raspilavljenog starca koji je srećan što je preživeo", predočio je Kostić.
 
On je uveren da u budućnosti neće biti ugrožen posao medicinskih sestara i tehničara, jer međuljudska empatija uspešno ostaje podjednako neophodna i neuhvatljiva.
  • hm

    10.08.2020 12:00
    opa
    Kako je tako brzo stigao na red?
  • @MarkoNS

    10.08.2020 11:18
    Pa SANU ima dosta vrhunskih strucnjaka, druga stvar je sto oni iz istorijskih ogranaka to u dobrom delu nisu, niti su gde u svetu cenjeni niti citirani. U matematici je cak i mali Teodor fon Burg u MI SANU-a, ostali ogranci se zaista trude da opravdaju svoju ulogu i ugled. U medicini je to zaista vrhunski kadar, jedan od dopisnih clanova je i Pasko Rakic, jedan od svetskih vodecih neurologa i profesor na Jejlu.
  • Pera

    10.08.2020 10:19
    Može li niže, "akademici"!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.