Zatvorenici mogu da putem Skajpa i Vibera komuniciraju sa članovima porodica

Osuđenicima u 10 kazneno-popravnih ustanova širom Srbije omogućeno je da posredstvom Skajpa i Vibera komuniciraju sa članovima porodica u cilju dodatne psihosocijalne podrške tokom pandemije korona virusa, saopštilo je danas Ministarstvo pravde.
Zatvorenici mogu da putem Skajpa i Vibera komuniciraju sa članovima porodica
Foto: 021.rs
Taj vid komunikacije omogućen je u zavodima u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Pančevu, Padinskoj Skeli, Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, u okružnim zatvorima u Beogradu i Kragujevcu, u Vaspitno-popravnom domu u Kruševcu, Kazneno-popravnom zavodu za maloletnike u Valjevu, kao i u Kazneno-popravnom zavodu za žene u Požarevcu.
 
Većina zatvorenika koristiće za tu namenu tablete koje je donirala organizacija "Help".
  • Rade

    11.08.2020 09:02
    A, Gerontološki centri!!?
    Stare osobe, nepokretne i polupokretne nemaju (ili ne bar svi) ni tu mogućnost... Gde su donatori, gde su volonteri? Stari već mesecima žive u težoj izolaciji, a teško pokretni i nepokretni nisu u mogućnosti, u ustanovi, ni da međusobno kontaktiraju i komuniciraju, a kamoli sa srodnicima... Postojeći broj negovateljica, osim nužne i primarne obaveze nege, ne omogućavca da se posvete i asistiraju starima (veliki broj korisnika) pri komunikaciji sa ''spoljnim svetom'', a da ne trpe druge obaveze u odnosu na njih...Korona će proći ali za stare osobe ne prestaju rizici tokom sezona virusa svake godine...Da li to znači da će do kraja života biti u potpunoj socijalnoj izolaciji?!
  • x

    10.08.2020 23:00
    y
    a ja mislio da je suština kazne lišavanja slobode, između ostalog, uskraćivanje kontakta sa ljudima koji su na slobodi.
  • Bolje da uče nešto

    10.08.2020 22:36
    Pa trebao bi neko da kontrolise da ne dodje do zloupotrebe i da ne organizuju kriminal iz zatvora.

    Takodje, sta ako porodice ne vole da tako komuniciraju i nemaju vremena onda ce se zameriti kriminalcu koji nema sta drugo da radi.

    Mislim da cetovanje nije dobar nacin rada na sebi , da nikoga nije unapredilo, i da je bolje da nesto studiraju nego da gube vreme na cetovanje i zamajavaju sebe i druge praznim pricama.

    Razgovor moža čoveku da znači ali četovanje je često zamajavanje i manipulacija nekoga...

    Malo komunikacije je ok ali ... je i opasno dok se ne poprave a tamo su da se poprave.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.