Zamenik direktora bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek dobio funkciju u Ministarstvu zdravlja

Zamenik vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek potvrdio je da je imenovan za državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja.
Đerlek je rekao da je na tu poziciju imenovan na poslednjoj sednici Vlade Srbije.
 
"Odluka će biti objavljena u petak u Službenom glasniku, a ja ću u ponedeljak već biti na radnom mestu u Beogradu", kazao je Đerlek. 
 
Odlukom ministra zdravlja Zlatibora Lončara, Đerlek je 1. jula imenovan za koordinatora Opšte bolnice u Novom Pazaru i zamenika vršioca dužnosti direktora te zdravstvene ustanove Meha Mahmutovića, koji je bio na bolovanju.
 
Na čelu Opšte bolnice, koja je zbog velikog broja obolelih u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu proglašena regionalnim kovid centrom, bio je u jeku epidemije. Grupa građana Novog Pazara protestovala je i tražila smenu Đerleka, zbog, kako su navodili, prikrivanja istine o broju obolelih i umrlih od kovida-19 u ovom gradu, kao i lošeg rukovođenja tom zdravstvenom ustanovom. 
 
Đerlek je lider Sandžačke narodne partije, a na čelu Opšte bolnice bio je od 2012. do 2018. godine. Ranije je kao kadar Sandžačke demokratske partije kratak period bio gradonačelnik Novog Pazara.
 
Specijalista je neurologije, a jedno vreme je bio i pomoćnik ministra turizma, trgovine i telekomunikacija Rasima Ljajića, zadužen za resor trgovine, usluga i politike konkurencije.
  • Ovi

    14.08.2020 11:35
    Zamenici
    Svi bolje pozicije od direktora
  • Stanoje

    14.08.2020 10:03
    Verovatno je za vreme krize slušao krizni štab i vladu Srbije na čelu sa SNS-om.
  • ??????

    14.08.2020 09:50
    !!!!!!!!
    Svi lekari koji iz struke odu u politiku su beskičmenjaci.
    SAM IH BILO

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.