Rektorka zadovoljna plasmanom Univerziteta u Beogradu na Šangajskoj listi

Rektorka Univerziteta u Beogradu (UB) Ivanka Popović kazala je da je zadovoljna plasmanom najstarije visokoškolske ustanove u Srbiji na Šangajskoj listi, s obzirom da je konkurencija u visokom obrazovanju u celom svetu velika.
Ona je za "Novosti" izjavila da rangiranje uzima u obzir naučne rezultate iz prethodnih godina, a dodaje da će se efekti Zakona o nauci i istraživanju i Zakona o Fondu za nauku osetiti tek za nekoliko godina.
 
"Ovaj rezultat potvrđuje poziciju Univerziteta u Beogradu kao jednog od vodećih univerziteta u ovom delu Evrope", ocenila je Popović.
 
UB se na poslednjoj Šangajskoj listi našao između 401. i 500. mesta, čime je zadržao prošlogodišnju poziciju.
 
Najveći univerzitet u zemlji najbolje je bio rangiran 2017. godine, kada se nalazio između 201. i 300. mesta, a prvi put se na ovoj listi našao 2012. godine.
 
Univerzitet u Novom Sadu je prošle godine zauzeo poziciju između 901. i 1000. mesta, dok ove godine nije bio među rangiranima.
  • ?

    17.08.2020 11:44
    A u NS cveta cvece?
    Poducite malo i novosadski univerzitet.
    Profesori novosadskog, zasto NSU ima losiji rejting? Ne cujete se? Sve vam je dobro?
  • Hinkel

    17.08.2020 10:03
    Lepo je biti na listi, ali kvalitet nastave jako malo zavisi od broja publikovanih radova.
  • Zdravko

    17.08.2020 09:51
    Fakultet
    Listi sigurno nije doprineo nerad na Pravnom u NS.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.