Sledeće nedelje novo popuštanje mera, Krizni štab odlučuje o sportu

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da se drugi talas epidemije virusa korona očekuje krajem godine.
On je dodao da će u međuvremenu biti sporadičnih slučajeva pri čemu bi "bilo idealno" da broj novih infekcija na dnevnom nivou padne ispod deset.
 
Tiodorović je izjavio da prvi talas epidemije još traje i da smanjenje broja obolelih na manje od 10 dnevno neće biti lako ostvarivo.
 
On je trenutnu epidemiološku situaciju u Srbiji ocenio boljom nego nego u prvim mesecima epidemije jer je manje ljudi na bolničkom lečenju i smanjuje se broj onih na respiratorima a otpuštenih pacijenata je više nego primljenih.
 
"Međutim, još nismo spali ispod 100, zato je veoma problematično dati neku preciznu ocenu. Moram da skrenem pažnju ljudima koji će se vratiti sa godišnjih odmora, koji se vraćaju s mora, jezera, planina, banja, jer postavlja se pitanje jesu li se svi oni, kao i oni koje su sretali tamo, pridržavali mera", rekao je Tiodorović za Blic.
 
Tiodorović je najavio da će Vladin Krizni štab, čiji je i on član, u cilju popuštanja mera uvedenih zbog epidemije "najverovatnije u toku sledeće nedelje odlučivati i o sportu".
 
Podsetimo da je dr Tiodorović juče rekao da se uočava manje poštovanje propisanih mera za suzbijanje epidemije.
 
"Moram da kažem da je to više u većim, nego u manjim gradovima i varošima, moj utisak je da ipak tu postoji i pad odgovornosti i discipline prema nošenju maski, čak i u samim gradovima", rekao je on za TV N1.
 
On je dodao da sve inspekcije u svom domenu moraju da nastave da rade kao da je i dalje vrhunac epidemije, iako je, kako je dodao, očigledno da je u toku pad broja obolelih.
 
Poslednji zvanični objavljeni podaci su da je ukupan broj preminulih od korone u Srbiji od početka marta 695, dok je od Covid-10 obolelo ukupno 30.548 ljudi.
  • drr

    23.08.2020 17:03
    već viđeno - ne verujemo vam!!
    Nestručni krizni štab jaše ponovo. Njihove izjave i naslove možete kopirati iz majskih i junskih članaka. Da nije bilo demonstracija i juriša na skupštinu leto bi proveli u stanovima i pod policijskim časom. Zločinci, provukli su se jednom pa sada misle da mogu narod da vozaju u nedogled.
  • /

    23.08.2020 16:32
    /
    da krenemo od onoga da broj minusa otkriva cinjenicno stanje na terenu
  • Zjuuuuu

    23.08.2020 15:44
    Sada kad udari
    struka na struku...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija