Zaštitnik građana: Krivična prijava MUP-a protiv jutjubera Bake Praseta zbog nedozvoljenih polnih radnji sa maloletnicom

Zaštitnik građana Zoran Pašalić saopštio je da mu je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova da je podneta krivična prijava protiv poznatog "jutjubera" zbog navodnih nedozvoljenih polnih radnji sa maloletnicom, koje su iznete u medijima.
Zaštitnik građana: Krivična prijava MUP-a protiv jutjubera Bake Praseta zbog nedozvoljenih polnih radnji sa maloletnicom
Foto: 021.rs
Kako se u saopštenju navodi, zaštitnik građana je iz medija dobio informacije o navodnim nedozvoljenim polnim radnjama B.I., poznatog pod pseudonimom Baka Prase na sajtu Jutjub, sa maloletnom osobom ženskog pola, kao i njegovog priznanja u medijima da je izvršio navodnu obljubu sa detetom, ali i mizoginim govorom B.I. upućenim ženskim osobama.
 
Dodaje se da je u postupku kontrole pravilnosti i zakonitosti rada MUP-a, zaštitnik građana od tog ministarstva zatražio da ga obavesti o merama koje je preduzelo u saradnji sa drugim nadležnim organima u vezi sa ovim slučajem.
 
"MUP u odgovoru navodi da su službenici Uprave kriminalističke policije izvršili odgovarajuće provere i da su utvrdili da su 7. i 8. jula 2020. godine 'primljene dve prijave građana putem elektronske pošte na adresu prijavipedofiliju@mup.gov.rs gde se ukazivalo na video zapis na platformi 'Jutjub', u kome B.I. objavljuje sadržaj komunikacije ostvaren putem društvene mreže Instagram sa maloletnim licima, kao i da je imao seksualne odnose sa jednom maloletnicom", naveo je Pašalić.
 
On je dodao da su, prema navodima MUP-a, prijave sa arhiviranim snimkom 8. jula dostavljene Posebnom odeljenju za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.
 
Pašalić je pozvao nadležne organe da preduzmu sve mere koje im stoje na raspolaganju kako bi se sprečilo uznemirujuće ponašanje pojedinih poznatih ličnosti prema građanima.
 
On je ocenio da javne ličnosti imaju "pojačanu odgovornost za svoje ponašanje i svaku izgovorenu reč", kao i da zbog toga svoje pojavljivanje u javnosti ne bi trebalo da koriste isključivo za ličnu promociju.
  • /

    05.09.2020 15:43
    navika
    To sto su ljudi navikli da je ok imati odnose sa maloletnicama to je njihova pedofilska stvar. Sve njih treba u zatvor.
    Treba mnogo poostriti kazne za takve prestupe!
  • Jole

    04.09.2020 16:41
    Udri
    Ako ona ima više od 14 godina, ne mogu mu ništa. Nebitno je što je maloletnica ako je po zakonu limit 14 godina. Tako je, svidjalo nam se to ili ne.
  • pubetetlije napredne

    04.09.2020 15:14
    da je uticajni kesoš ok
    nesto se ne secam da je policija gonila one koji su devojčicamaod 15 godina pravili decu u nase vreme . I onisu bili slicnog godistaili koju god straiji.Kod nasjepedofilija zasticena sto je stariji kesoa i na višoj klestvici sve je više van zakona. Danas pubertetlije znaju više od punoletnih o sexu.Ali zakon je zakon samošto nije za sve isti.
    Tako napr referent dobije otkaz kad zatrudni a ministarku čeka cela država da se vrati sa porodiljskog i tako je pravda pokojna a onda ništa nije kasno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija