Peticiju protiv izgradnje Nacionalnog stadiona za deset dana potpisalo 13.000 građana

Više od 13.000 građana potpisalo je u proteklih deset dana onlajn peticiju protiv izgradnje Nacionalnog stadiona.
Peticiju protiv izgradnje Nacionalnog stadiona za deset dana potpisalo 13.000 građana
Foto: Pixabay
Ovu peticiju su pokrenuli Tim "Kreni-Promeni" i Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.
 
"Naredni korak biće podnošenje zahteva za informacije od javnog značaja kako bi bila dostavljena studija o ekonomskoj isplativosti stadiona čija se izgradnja planira. Odluku o izgradnji stadiona uporno u javnosti gura predsednik države koji nema formalnih ovlašćenja da donosi odluku povodom ovog pitanja. U momentima kada nova vlada nije formirana, donošenje ovakve odluke jeste tipična uzurpacija ustavnih ovlašćenja. Takođe, opasna je zamena teza da stadion zapravo gradi jedan čovek, kako god se on zvao. U pitanju je projekat koji se finansira iz budžeta, dakle novcem građana", navode organizatori peticije. 
 
Dodaju da najavljena cena projekta od 250 miliona evra jeste novac kojim se mogu rešiti brojni životni problemi. 
 
Peticiju možete pogledati i potpisati OVDE.
 
Podsetimo da se projekat Nacionalnog stadiona najavljuje već duže vreme, a da je nedavno predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da će izgradnja ovog objekta početi sledeće godine. Tada je ovaj projekat nazvao "nasušnom potrebom", dok je naknadno rekao i da će "Srbija dobiti stadion od 55.000 mesta, velelapan, biće jedan od najlepših u Evropi, biće lepši i od Alijanc arene u Minhenu".
 
Od ranije je poznato da je Vlada Srbije izdvojila 250 miliona evra za gradnju Nacionalnog stadiona.
  • Da

    08.09.2020 17:17
    Bar
    To neko cuje-jedan covek je prisvojio drzavu i radi sta hoce
  • Robi

    08.09.2020 13:44
    Imam idejno rešenje
    Pare koje su navodno već izdvojili iz budzeta raspodeliti za decu kojoj je neophodno lečenje a da se novac za izgradnju tog, još jednog promašenog projekta ove vlasti,sakuplja SMS-om.
  • milan

    08.09.2020 12:43
    podbarac
    Koja smejurija, nacionalni stadion je samo lepo obećanje, kao i izgradnja puteva Novi Sad _Zrenjanin _ Beograd, zatim Sombor - Subotica - Kikinda , Novi Sad- Ruma - Šabac i dr. Šta košta obećati? Ništa. Pogledajte ulice u Novom Sadu - Bulevar Oslobodjenja, zakrpa do zakrpe, Jovna Subotića i dr. katastrofa. Ne mogu to da reše, a ne nacionalni stadion da naprave, koji će zvrjati prazan. Ako tu treba da igra fudbalska reprezentacija, onda nije sigurno potrebno ni praviti, jer na njihovim utakmicama nema više od 20.000,00 ljudi. Dobra im je i Štark Arena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.