Tajms of Izrael: Srbija neće ispuniti obećanje i preseliti ambasadu u Jerusalim

Srbija neće ispuniti obećanje i preseliti svoju ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim ukoliko Izrael prizna nezavisnost Kosova, izjavio je neimenovani izvor blizak Vladi Srbije za "Tajms of Izrael" i dodao da bi izraelsko priznanje nezavisnosti Kosova "uništilo" odnose jevrejske države sa Srbijom.
Tajms of Izrael: Srbija neće ispuniti obećanje i preseliti ambasadu u Jerusalim
Foto: Pixabay
"Moglo bi da se završi potpunim haosom, ukoliko ne bude kompromisa oko toga kakav će odnos Izrael na kraju imati prema Kosovu", rekao je izvor "Tajms of Izrael" koji je insistirao da da ostane anoniman.
 
Izvor je rekao da su diplomatski odsnosi sa Kosovom "jedna stvar", a da je priznavanje nezavisnosti neke države "potpuno druga stvar" i istakao da bi izraelsko priznavanje Kosova "uništilo" odnose Srbije i Izraela.
 
Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je u petak da su Izrael i Kosovo odlučili da "uspostave pune diplomatske odnose između dve zemlje".
 
Izvor "Tajms of Izrael" koji tvrdi da se sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem sreo nekoliko puta u poslednjih nekoliko dana, pa i nakon pregovora u Vašingtonu istakao je da bi "neka vrsta diplomatskih odnosa" između Jerusalima i Prištine bila "prihvatljiva", ali da to ne podrazumeva priznavanje Kosova kao suverene države.
 
"Štaviše, takav potez Izraela bi naudio inače bliskim odnosima između Izraela i Srbije i oni više nikada ne bi bili isti. To je jednostavno tako. Narod u Izraelu bi trebalo da shvata to", rekao je izvor.
 
Upitan da li se Srbija prećutno složila da Kosovo i Izrael uspostave odnose, izvor je naglasio da su dve strane potpisale odvojene dokumente.
 
"Dokument koji je Vučić potpisao ne govori ništa o izraelskom priznanju Kosova", zaključio je izvor.
  • Ognjen

    09.09.2020 20:59
    A i
    Treba sad gurnuti prst u oko polovinui sveta zbog unje munje kombinacija i Trampove predsedničke kampanje. Izrael samo traži a ništa ne daje. Kake veze imaju oni sa bilo čim.
  • ...

    09.09.2020 19:16
    Obecanje?

    Pa ja sam video potpis precednika vucica da pristaje. Pitanje je da li on ima mandat da to uradi.
    Ako je on drzava onda moze.

    Sta se mene licno tice glavni grad Izraela je Tel Aviv a Jerusalem treba da ima status neutralnog grada. On je jevrejski koliko i palestinski.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.