Mladi matematičari osvojili pet medalja na Balkanskoj olimpijadi

Šestočlana juniorska matematička reprezentacija Srbije osvojila je tri srebrne i dve bronzane medalje na 24. Balkanskoj juniorskoj matematičkoj olimpijadi, koja je od 9. do 13. septembra onlajn održana u organizaciji Grčke matematičke asocijacije.
Srebrne medalje su osvojili Aleksandar Ćuzović i Stevan Radivojević iz Matematičke gimnazije, kao i Andrija Živadinović iz gimnazije "Svetozar Marković iz Niša.
 
Bronzane medalje su osvojili Vukašin Pantelić i Vuk Dolijanović iz Matematičke gimnazije. Šest član srpskog tima je bio Jovan Nikolić iz Osnovne škole "Kadinjača" iz Loznice.
 
Vođe ekipe bili su dr Nenad Vulović iz Kragujevca i mr Miloš Đorić iz Beograda. 
 
Naši reprezentativci su odabrani na osnovu postignutih rezultata na Srpskoj matematičkoj olimpijadi koja je održana 31. avgusta u Beogradu. 
 
Kako je saopšteno, na takmičenju je učestvovalo 108 takmičara iz 18 zemalja, 11 balkanskih i osam gostujućih.
  • Citaj naglas

    14.09.2020 22:52
    Sa ovakvim talentima Nemacka ne treba da brine za svoju buducnost.
  • Vlada

    14.09.2020 12:29
    Kada drugi dnevnik RTS-a u 19.30h bude pocinjao ovakvim vestima, a ne facama nepismenih plagijatora, znacemo da smo na pravom putu. Bravo za ovu divnu decui, njihove roditelje i nastavnike.
  • JA

    14.09.2020 10:25
    Bravo deco, svaka čast!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija