Sindikati traže veći minimalac u Beogradu nego u ostatku zemlje

Savez samostalnih sindikata Beograda uputio je na sednici gradskog Socijalno-ekonomskog saveta u četvrtak inicijativu za utvrđivanje minimalne cene rada za teritoriju glavnog grada, koja bi morala biti veća nego na državnom nivou.
Sindikati traže veći minimalac u Beogradu nego u ostatku zemlje
Foto: 021.rs
Sindikati navode da je prema podacima Republičkog zavoda za statistiku iznos minimalne potrošačke korpe u glavnom gradu 44.403 dinara, dok je na državnom nivou 38.171 dinar.
 
Procena sindikata je da u ovom trenutku u Beogradu minimalnu zaradu prima 120.000 radnika. 
 
Podsećamo da je Socijalno-ekonomski savet doneo odluku da povećanje minimalca bude 6,6 odsto, što je dve hiljade dinara. 
 
Sindikalci su veoma nezadovoljni odlukom, kažu da takav minimalac i dalje nije približan minimalnoj potrošačkoj korpi, dok poslodavci tvrde da im je svako povećanje u vremenu epidemije i nezvesnosti veliko. Između podeljenih mišljenja, Vlada Srbije je dala konačnu reč.
  • Dr

    18.09.2020 12:08
    @sever Srbije
    Mnogo si opasan.Od mene možeš dobiti samo jedan deo.Separatizam ili ne,nazovi kako hoćeš ali ako Beograd želi sebi dobro,zašto i ostali građani na to nemaju pravo,zato postoji USTAV.A možda i ne bi bilo loše da se poveća procenat novca koji se vraća u Vojvodinu.I mani me više tih maloumnih i naprednih parola,ko misli ili se ne slaže sa vrhom države ,taj je neprijatelj i izdajnik.
  • Rade

    18.09.2020 09:34
    @Sever Srbije
    Takvim komentarima i srbovanjima, svescete Srbiju na Beogradski pasaluk!
  • VR

    18.09.2020 08:54
    Ne, još bolje je da su predložili da se minimalac za radnike van bg smanji jer su tamo troškovi života manji, pa da lepo taj višak rasporede među sobom i budu zadovoljni i namireni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija