Policija traga za Miladinom Kovačevićem, za kog je Srbija dala milion dolara zbog prebijanja američkog studenta

Srpska policija traga za bivšim košarkašem Miladinom Kovačevićem zbog sumnje da je prebio devojku T. T, piše "Blic".
Prema nezvaničnim informacijama, ona ga je prijavila za fizičko nasilje, a kako dodaje ovaj beogradski list, Kovačević je devojci uzeo i mobilni telefon i torbicu.
 
Izvori "Blica" navode da se sve desilo pre tri dana i, nezvanično, u njenom stanu.
 
Miladin Kovačević dospeo je u žižu javnosti 2008. godine kada je u SAD brutalno pretukao studenta Brajana Štajnhauera, koji je zbog posledica prebijanja tri meseca proveo u komi. Iako je Kovačević uhapšen i oduzet mu je pasoš kako ne bi mogao da napusti SAD, on je ipak uspeo da pobegne i to tako što mu je konzulat Srbije u Njujorku izdao privremenu putnu ispravu sa kojom je napustio Ameriku i vratio se u Srbiju.
 
Taj diplomatski skandal koštao je građane Srbije čak 900.000 dolara, koliko je država isplatila kao odštetu.
 
Protiv Kovačevića je, inače, paralelno vođena istraga i u SAD i u Srbiji, koja je po isplati odštete porodici Štajnhauer, potpuno predata Srbiji, gde je Kovačević osuđen na dve godine i tri meseca zatvora. Međutim, izašao je nešto ranije, u novembru 2012. godine.
 
Dok je čekao suđenje igrao je u KK Vrbas, a po izlasku iz zatvora za KK Medijana. 
  • Jonny

    20.09.2020 21:06
    Pa kad vidite ko su njegovi, jasno vam bude zašto se svaki put izvuče, kao što će i sada.
    Sve se to potomcima udbaških porodica toleriše. Rasturaju nam zemlju, neki sada peru milione, neki ih samo troše. Ali su oni nedodirljivi slojevi društva. Socijalistička elita, koja se transformiše u neke današnje kvazi elitu.
  • BoeserWolf

    20.09.2020 12:16
    @Tadašnji ministar spoljnih poslova Vuk Drašković je deo i današnje vladajuće garniture. On je bio odgovoran kao resorni ministar.
    Ivan Marković

    Prebijanje se dogodilo 2008. kada je Jeremic bio MSP, Draskovic je bio do 2007.
    I mali Pozderac je Vuk kao i Draskovic pa se lako pomesa
  • BoeserWolf

    20.09.2020 12:08
    @BITANGA
    TITO tvoja ruka bi ovo prevaspitala!!
    Demokratska ruka ih mazi i pazi.

    Da nije bilo titove ruke danas bismo bili bar demokratsko drustvo i potomci sluzbenika partije i udbe, poput doticnog iz vesti, ne bi bili povlasceni u svim sferama drustva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.